21/12/2022 17/01/2023 Συνήλθε την Παρασκευή 16 Δεκεμβρίου 2022 (3 Δεκεμβρίου με το παλαιό εορτολόγιο) η Αγία και Ιερά Σύνοδος του Πατριαρχείου Ιεροσολύμων υπό την Προεδρία του Μακαριωτάτου Πατριάρχη κ.κ. Θεοφίλου Γ΄. Σύμφωνα με το σχετικό ανακοινωθέν, κατά την διάρκεια των εργασιών της, η Ιερά Σύνοδος ασχολήθηκε με σειρά θεμάτων και προέβη στις ακόλουθες αποφάσεις: Διόρισε τον Ιεροδιάκονο...
21 Δεκεμβρίου, 2022 - 21:58
Τελευταία ενημέρωση: 17/01/2023 - 1:36

Νέες αποφάσεις της Αγίας και Ιεράς Συνόδου του Πατριαρχείου Ιεροσολύμων

Διαδώστε:
Νέες αποφάσεις της Αγίας και Ιεράς Συνόδου του Πατριαρχείου Ιεροσολύμων

Συνήλθε την Παρασκευή 16 Δεκεμβρίου 2022 (3 Δεκεμβρίου με το παλαιό εορτολόγιο) η Αγία και Ιερά Σύνοδος του Πατριαρχείου Ιεροσολύμων υπό την Προεδρία του Μακαριωτάτου Πατριάρχη κ.κ. Θεοφίλου Γ΄.

Σύμφωνα με το σχετικό ανακοινωθέν, κατά την διάρκεια των εργασιών της, η Ιερά Σύνοδος ασχολήθηκε με σειρά θεμάτων και προέβη στις ακόλουθες αποφάσεις:

  • Διόρισε τον Ιεροδιάκονο π. Δοσίθεο Επιστάτη της Ιεράς Μονής Αγίου Σπυρίδωνος στην Παλαιά Πόλη των Ιεροσολύμων πλησίον της Πύλης της Δαμασκού.
  • Ενέκρινε την αίτηση του κ. Τζίριες Χαλήλ Αντράους Χαλίφε για χειροτονία εις διάκονον και ακολούθως εις ιερέα και διακονία στο ποίμνιο του Πατριαρχείου στην Ιορδανία.
  • Ενέκρινε την αίτηση του κ. Τζιχάντ Αράνκη με καταγωγή από το Τάϋμπε για χειροτονία εις διάκονον και ακολούθως εις ιερέα, προκειμένου να διακονήσει στην Κοινότητα Μπιρζέτ της περιοχής Ραμάλλας.
  • Διόρισε τον Ιερέα π. Αντώνιο Αζίνη Προϊστάμενο στην Κοινότητα του Ζντέιντε.
  • Διόρισε τον Πρεσβύτερο π. Σπυρίδωνα Προϊστάμενο σε Τουράν και Κούφρ Σμέα.
  • Διόρισε τον π. Ηλία Σπυριδών Προϊστάμενο στην Κοινότητα Αιλαμπούν.
  • Ενέκρινε την αίτηση του δοκίμου μοναχού Ανδρέου Χατζησταμπουλίδου για χειροθεσία και ακολούθως για ένταξη στην Αγιοταφιτική Αδελφότητα.

(Φωτογραφία αρχείου)

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων