Πατριαρχείο Ιεροσολύμων
15 Ιουνίου, 2020

Ο Πατριάρχης Ιεροσολύμων στο Φρέαρ του Ιακώβ

Διαδώστε:

Την Κυριακή, 1η /14η Ιουνίου 2020 Κυριακή των Αγίων Πάντων και ημέρα μνήμης του Αγίου Ιουστίνου του φιλοσόφου και μάρτυρος, ο Μακαριώτατος Πατριάρχης Ιεροσολύμων κ.κ. Θεόφιλος, αναπληρώνοντας  την έλλειψη πανηγυρικού εορτασμού της Κυριακής της Σαμαρείτιδος, λόγω της πανδημίας του κορωνοιού, λειτούργησε στο Προσκύνημα του Φρέατος του Ιακώβ.

Συλλειτούργησαν οι Σεβασμιώτατοι Μητροπολίτες Ναζαρέτ κ. Κυριακός και Ελενουπόλεως κ. Ιωακείμ, ο Ηγουμένου του Προσκυνήματος Αρχιμανδρίτης π. Ιουστίνος και Αγιοταφίτες πατέρες, ενώ τους ύμνους απέδωσε ο Βασίλειος Γκοτσόπουλος δεξιά και η χορωδία της Κοινότητος των Ραφιδίων αριστερά στα αραβικά, με την παρουσία του κόσμου να είναι μεγάλη, όχι όμως όπως τα προηγούμενα χρόνια.

“Πάντες οι άγιοι της Εκκλησίας αναγνωρίζονται ως γνήσιοι διάκονοι και εργάται της Παλαιάς Διαθήκης του Θεού Πατρός, πολλώ δε μάλλον της νέας εν Χριστώ τω Υιώ και Θεώ Διαθήκης. Ο σοφός Παύλος αποκαλεί τους κήρυκας του Ευαγγελίου «ευωδία Χριστού» ευχάριστον εις τον Θεόν: “Ὅτι Χριστοῦ εὐωδία ἐσμέν τῷ Θεῷ ἐν τοῖς σῳζομένοις καί ἐν τοῖς ἀπολλυμένοις», ( Β΄ Κορ. 2, 15)”, σημείωσε, μεταξύ άλλω,ν στο κήρυγμά του ο Μακαριώτατος.

Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας, σύμφωνα με την ανακοίνωση της Αρχιγραμματείας, ο ηγούμενος και ανακαινιστής του Προσκυνήματος και της Εκκλησίας της Αγίας Μεγαλομάρτυρος Φωτεινής της Σαμαρείτιδος και εορτάζων Αρχιμανδρίτης Ιουστίνος δεξιώθηκε την Πατριαρχική Συνοδεία.

 

 

Διαδώστε: