20/09/2023 20/09/2023 Ο Υπουργός Άμυνας της Κυπριακής Δημοκρατίας κ. Μιχάλης Γιωργάλλας, πραγματοποίησε επίσημη επίσκεψη στην Ιορδανία από τις 18 μέχρι τις 20 Σεπτεμβρίου 2023, κατόπιν πρόσκλησης του Αρχηγού των Ιορδανικών Ενόπλων Δυνάμεων, Στρατηγού Youssef Al Hunaity. Στο πλαίσιο αυτό ο Υπουργός είχε επίσης την ευκαιρία να συναντηθεί με τον Σεβασμιότατο Αρχιεπίσκοπο Κυριακουπόλεως κ. Χριστοφόρο, με τον οποίο...
20 Σεπτεμβρίου, 2023 - 10:55
Τελευταία ενημέρωση: 20/09/2023 - 10:24

Ο Υπουργός Άμυνας της Κύπρου στον Αρχιεπίσκοπο Κυριακουπόλεως

Διαδώστε:
Ο Υπουργός Άμυνας της Κύπρου στον Αρχιεπίσκοπο Κυριακουπόλεως

Ο Υπουργός Άμυνας της Κυπριακής Δημοκρατίας κ. Μιχάλης Γιωργάλλας, πραγματοποίησε επίσημη επίσκεψη στην Ιορδανία από τις 18 μέχρι τις 20 Σεπτεμβρίου 2023, κατόπιν πρόσκλησης του Αρχηγού των Ιορδανικών Ενόπλων Δυνάμεων, Στρατηγού Youssef Al Hunaity.

Στο πλαίσιο αυτό ο Υπουργός είχε επίσης την ευκαιρία να συναντηθεί με τον Σεβασμιότατο Αρχιεπίσκοπο Κυριακουπόλεως κ. Χριστοφόρο, με τον οποίο συζητήθηκαν τρόποι ενίσχυσης του ποιμαντικού έργου της ορθόδοξης εκκλησίας στην Ιορδανία.

Από την πλευρά του ο Σεβασμιώτατος κ. Χριστοφόρος εξέφρασε την χαρά του καθώς η επίσκεψή αυτή έρχεται να ενισχύσει τις σχέσεις μεταξύ των δύο χωρών, ενώ στάθηκε και στην πριν από λίγους μήνες επίσκεψη του Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας, κ. Νίκου Χριστοδουλίδη, στην έδρα της Αρχιεπισκοπής.

Η συνάντηση με τον Πρωθυπουργό της Ιορδανίας

Ο κ. Γιωργάλλας έγινε επίσης δεκτός από τον Πρωθυπουργό της χώρας κ. Bisher Al-Khasawneh, με τον οποίο συζήτησαν θέματα διμερών σχέσεων και συνεργασιών των δύο χωρών. Ο Υπουργός ευχαρίστησε τον κ. Al-Khasawneh για την άμεση ανταπόκριση και βοήθεια της Ιορδανίας με την αποστολή εναέριων μέσων πυρόσβεσης, για κατάσβεση των τελευταίων πυρκαγιών στην Κύπρο.

Οι κ.κ. Γιωργάλλας και Al-Khasawneh συμφώνησαν στην περαιτέρω ενδυνάμωση των ήδη καλών σχέσεων και της στρατιωτικής συνεργασίας που αναπτύχθηκε τα τελευταία χρόνια μεταξύ Κύπρου και Ιορδανίας.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων