20/11/2023 20/11/2023 Με κοινή ανακοίνωσή τους ανακοίνωσή οι Αρχηγοί των Χριστιανικών Εκκλησιών αναφέρθηκαν στα πρόσφατα γεγονότα στην Αρμενική συνοικία στην Ιερουσαλήμ. “Εμείς ως χριστιανική κοινότητα της Ιερουσαλήμ και των Αγίων Τόπων, εκφράζουμε την ανησυχία μας για τα πρόσφατα γεγονότα ου λαμβάνουν χώρα στην Αρμενική Συνοικία της Ιερουσαλήμ. Τις τελευταίες ημέρες ξεκίνησαν εργασίες κατεδάφισης ύστερα από την ακύρωση...
20 Νοεμβρίου, 2023 - 15:10
Τελευταία ενημέρωση: 20/11/2023 - 20:30

Οι Αρχηγοί των Χριστιανικών Εκκλησιών στην Ιερουσαλήμ για τα γεγονότα στην Αρμενική συνοικία

Διαδώστε:
Οι Αρχηγοί των Χριστιανικών Εκκλησιών στην Ιερουσαλήμ για τα γεγονότα στην Αρμενική συνοικία

Με κοινή ανακοίνωσή τους ανακοίνωσή οι Αρχηγοί των Χριστιανικών Εκκλησιών αναφέρθηκαν στα πρόσφατα γεγονότα στην Αρμενική συνοικία στην Ιερουσαλήμ.

“Εμείς ως χριστιανική κοινότητα της Ιερουσαλήμ και των Αγίων Τόπων, εκφράζουμε την ανησυχία μας για τα πρόσφατα γεγονότα ου λαμβάνουν χώρα στην Αρμενική Συνοικία της Ιερουσαλήμ. Τις τελευταίες ημέρες ξεκίνησαν εργασίες κατεδάφισης ύστερα από την ακύρωση σύμβασης ανάπτυξης σε σημαντικό τμήμα της Αρμενικής συνοικίας. Αντί να επιλεχθεί η νομική οδός για την αντιμετώπιση του προβλήματος που προέκυψε έγινε η χρήση βίας και ξεκίνησαν οι εργασίες κατεδάφισης”, αναφέρεται, μεταξύ άλλων.

“Αυτά τα γεγονότα θέτουν σε κίνδυνο την παρουσία Αρμενίων στην Ιερουσαλήμ, καθώς δεν είναι η πρώτη φορά που συμβαίνει κάτι τέτοιο. Τέτοιες ενέργειες δεν ευνοούν την κοινωνική ανάπτυξη της ειρηνικής και νομοταγούς αρμενικής κοινότητας η οποία είναι μέλος της χριστιανικής οικογένειας στους Αγίους Τόπους”, σημειώνεται σε άλλο σημείο της ανακοίνωσης.

“Εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας προς την χριστιανική αρμενική κοινότητα ως προς την απόφασή της να ακολουθήσει τη νομική οδό για την αντιμετώπιση του προβλήματος, και απευθύνουμε έκκληση σε όλους τους αρμόδιους κυβερνητικούς και μη κυβερνητικούς οργανισμούς να συμβάλλουν στην αποκατάσταση της ειρήνης και της αρμονίας”, καταλήγει η ανακοίνωση.

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων