Πατριαρχείο Ιεροσολύμων
11 Αυγούστου, 2021

Οι εκ Κορινθίας Αρχιμανδρίτες του Πατριαρχείου Ιεροσολύμων

Διαδώστε:

Εθιμοτυπική επίσκεψη πραγματοποίησαν την Τρίτη, οι εκ Κορινθίας καταγόμενοι αυτάδελφοι Αρχιμανδρίτες του Πατριαρχείου Ιεροσολύμων, Γέρων Καμαράσης κ. Νεκτάριος, μέλος της Ιεράς Συνόδου του Πατριαρχείου, και ο Ηγούμενος της Ι. Μονής Αγίου Στεφάνου κ. Επιφάνιος, στα Γραφεία της Ι. Μητροπόλεως, όπου είχαν κατ’ ιδίαν συνάντηση με το Σεβ. Μητροπολίτη Κορίνθου κ. Διονύσιο παρουσία και του Πρωτοσυγκέλλου, Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Κεγχρεών κ. Αγαπίου.

Σε θερμό κλίμα ο Σεβ. Μητροπολίτης, ο Θεοφιλέστατος και οι Πανοσιολογιώτατοι συζήτησαν θέματα που άπτονται της σύγχρονης εκκλησιαστικής και κοινωνικής επικαιρότητας, για το Πατριαρχείο Ιεροσολύμων και για την Τοπική μας Εκκλησία.

Ο σεπτός Ποιμενάρχης, αφού ευχαρίστησε τους Γέροντες για την ευγενική επίσκεψη τους, αντάλλαξε μαζί τους συμβολικά δώρα και αφού τους ευχήθηκε καλή διαμονή στην ιδιαίτερη τους πατρίδα πλησίον των ηλικιωμένων γονέων και των οικείων τους και ο Θεός να τους ενδυναμώνει στα καθήκοντά τους, τους παρακάλεσε να διαβιβάσουν τόσο στον Μακαριώτατο Πατριάρχη κ. κ. Θεόφιλό όσο και στα μέλη της Αγιοταφιτικής Αδελφότητος Αρχιερείς, Κληρικούς και Μοναχούς τα σέβη του και την παράκληση του όπως προσεύχωνται εις το «καινόν» του Σωτήρος Μνημείο «ίνα ἡμεῖςἐνκαινότητιζωῆςπεριπατώμεν» (πρβλ. Ρωμ. στ΄, 4)!

Διαδώστε: