22/11/2019 22/11/2019 Ολοκληρώθηκε η επίσκεψη του Πατριάρχη Ιεροσολύμων κ.κ. Θεοφίλου στη Μόσχα. Τον Μακαριώτατο συνόδευαν ο Αρχιεπίσκοπος Κωνσταντίνης Αρίσταρχος και ο Αρχιδιάκονος Μάρκος Χέντερσον. Στο πλαίσιο της επισκέψεως στο Πατριαρχείο Μόσχας ο Μακαριώτατος κ.κ. Θεόφιλος συλλειτούργησε με τον Αγιώτατο κ.κ. Κύριλλο στο Ναό του Σωτήρος Χριστού την ημέρα μνήμης του Αρχιστρατήγου Μιχαήλ και των λοιπών Ασωμάτων Δυνάμεων....
22 Νοεμβρίου, 2019 - 8:21
Τελευταία ενημέρωση: 22/11/2019 - 8:11

Ολοκληρώθηκε η επίσκεψη του Πατρ. Ιεροσολύμων στη Μόσχα

Διαδώστε:
Ολοκληρώθηκε η επίσκεψη του Πατρ. Ιεροσολύμων στη Μόσχα

Ολοκληρώθηκε η επίσκεψη του Πατριάρχη Ιεροσολύμων κ.κ. Θεοφίλου στη Μόσχα. Τον Μακαριώτατο συνόδευαν ο Αρχιεπίσκοπος Κωνσταντίνης Αρίσταρχος και ο Αρχιδιάκονος Μάρκος Χέντερσον.

Στο πλαίσιο της επισκέψεως στο Πατριαρχείο Μόσχας ο Μακαριώτατος κ.κ. Θεόφιλος συλλειτούργησε με τον Αγιώτατο κ.κ. Κύριλλο στο Ναό του Σωτήρος Χριστού την ημέρα μνήμης του Αρχιστρατήγου Μιχαήλ και των λοιπών Ασωμάτων Δυνάμεων.

Την ίδια ημέρα κατά την πανηγυρική τελετή στην Αίθουσα Εκκλησιαστικών Συνελεύσεων στο Ναό του Σωτήρος Χριστού Μόσχας ο Μακαριώτατος Πατριάρχης Θεόφιλος παρέλαβε το βραβείο του Διεθνούς Ιδρύματος Ενότητας των Ορθοδόξων λαών «Πατριάρχης Αλέξιος Β’» ‘για την εξαιρετική προσφορά στην ενίσχυση της ενότητας των Ορθοδόξων λαών, την εδραίωση και την προώθηση των χριστιανικών αξιών στη ζωή της κοινωνίας.

Στις 20 Νοεμβρίου συναντήθηκε στο Κρεμλίνο με τον Πρόεδρο της Ρωσίας Βλαντιμίρ Πούτιν.

Στον αερολιμένα «Sheremetievo» τον Μακαριώτατο κ. Θεόφιλο αποχαιρέτησαν χθες ο Πρόεδρος του Τμήματος Εξωτερικών Εκκλησιαστικών Σχέσεων του Πατριαρχείου Μόσχας Μητροπολίτης Βολοκολάμσκ κ. Ιλαρίων, ο Αναπληρωτής του Αρχιεπίσκοπος Βλαντικαυκάζ και Αλανίας κ. Λεωνίδας, ο Υπεύθυνος Γραφείου Εθιμοτυπίας του ΤΕΕΣ Ηγούμενος Θεοφάνης Λουκιάνοφ και ο Γραμματέας του ΤΕΕΣ επί Διορθοδόξων Υποθέσεων Πρωθιερέας Ίγκορ Γιακιμτσούκ.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων