28/05/2024 28/05/2024 Ομάδα Ρωσοφώνων πιστών της δικαιοδοσίας του Πατριαρχείου Ιεροσολύμων υπό τον Επιστάτη της Ιεράς Μονής Πρωτοκορυφαίων Αποστόλων Πέτρου και Παύλου της Καπερναούμ, μοναχό Ειρήναρχο, δέχθηκε τη Δευτέρα, 27 Μαϊου, ο Πατριάρχης Ιεροσολύμων κ.κ. Θεόφιλος.  Οι Ρωσσόφωνοι πιστοί του Βορείου Ισραήλ εξυπηρετούνται για τις λατρευτικές τους ανάγκες σε αυτήν την Ιερά Μονή του Πατριαρχείου. Στην συνάντηση αυτήν...
28 Μαΐου, 2024 - 8:50
Τελευταία ενημέρωση: 28/05/2024 - 13:21

Πατριαρχείο Ιεροσολύμων: Τα μέλη της Ρωσόφωνης Κοινότητας στο Ισραήλ είναι τέκνα πνευματικά του Πατριαρχείου μας

Διαδώστε:
Πατριαρχείο Ιεροσολύμων: Τα μέλη της Ρωσόφωνης Κοινότητας στο Ισραήλ είναι τέκνα πνευματικά του Πατριαρχείου μας

Ομάδα Ρωσοφώνων πιστών της δικαιοδοσίας του Πατριαρχείου Ιεροσολύμων υπό τον Επιστάτη της Ιεράς Μονής Πρωτοκορυφαίων Αποστόλων Πέτρου και Παύλου της Καπερναούμ, μοναχό Ειρήναρχο, δέχθηκε τη Δευτέρα, 27 Μαϊου, ο Πατριάρχης Ιεροσολύμων κ.κ. Θεόφιλος. 

Οι Ρωσσόφωνοι πιστοί του Βορείου Ισραήλ εξυπηρετούνται για τις λατρευτικές τους ανάγκες σε αυτήν την Ιερά Μονή του Πατριαρχείου.

Στην συνάντηση αυτήν ο Μακαριώτατος ανέλυσε στα μέλη της ομάδας αυτής ότι έχουν την πολύτιμη ευλογία να ανήκουν στην Εκκλησία Ιεροσολύμων, η οποία είναι η Μήτηρ των Εκκλησιών, καθ᾽ ότι αυτή ποτίσθηκε από το λυτρωτικό αίμα του Ιησού Χριστού και “εδέξατο πρώτη άφεσιν αμαρτιών διά της Αναστάσεως”.

“Εις την Εκκλησίαν των Ιεροσολύμων”, συνέχισε ο Μακαριώτατος, “ισχύει το λεγόμενον υπό του Αποστόλου Παύλου ότι “ουκ έστιν Ιουδαίος ουδέ Έλλην, ουκ έστι δούλος και ελεύθερος ουκ έστι άρσεν και θήλυ, αλλά πάντες υμείς εις εστε εν Χριστώ Ιησού”, (Κολ. 3,11).

Τα μέλη της Ρωσόφωνης Κοινότητας στο Ισραήλ είναι τέκνα πνευματικά του Πατριαρχείου Ιεροσολύμων και ταυτοχρόνως πολιτικώς ανήκουν στο κράτος του Ισραήλ, κάτοχοι της Εβραϊκής Ταυτότητας. Το κράτος του Ισραήλ γνωρίζει και αναγνωρίζει την κατάσταση αυτών και τους βοηθά στις συνθήκες ευήμερης διαβίωσης.

Ο Μακαριώτατος επένεσε το επιτελούμενο έργον από τον Σεβ. Μητροπολίτη Ναζαρέτ κ. Κυριακό, τον Σεβ. Αρχιεπίσκοπο Μαδάβων κ. Αριστόβουλο και τον μοναχό Ειρήναρχο και ευλόγησε την ομάδα αυτήν η οποία αναχώρησε για να προσκυνήσει στον Πανάγιο Τάφο.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων