23/03/2022 24/03/2022 Επίσκεψη στο Πατριαρχείο Ιεροσολύμων πραγματοποίησε ο Υπουργός Εσωτερικών της Δημοκρατίας της Σέρπσκα Dragan LuKač την Τρίτη 22 Μαρτίου 2022, συνοδευόμενος από τη συνεργάτιδα του Tatjiana Telic, τον Πρέσβη Duško Kovačević, τον Πρόϊστάμενο της Πρεσβείας της Σέρπσκα στο Ισραήλ Eyal Goren και τον συνεργάτη του Hana Yona. Τον Υπουργό και την συνοδεία του δέχθηκε ο Μακαριώτατος...
23 Μαρτίου, 2022 - 20:50
Τελευταία ενημέρωση: 24/03/2022 - 2:14

Στον Πατριάρχη Ιεροσολύμων ο ΥΠΕΣ της Δημοκρατίας της Σέρπσκα

Διαδώστε:
Στον Πατριάρχη Ιεροσολύμων ο ΥΠΕΣ της Δημοκρατίας της Σέρπσκα

Επίσκεψη στο Πατριαρχείο Ιεροσολύμων πραγματοποίησε ο Υπουργός Εσωτερικών της Δημοκρατίας της Σέρπσκα Dragan LuKač την Τρίτη 22 Μαρτίου 2022, συνοδευόμενος από τη συνεργάτιδα του Tatjiana Telic, τον Πρέσβη Duško Kovačević, τον Πρόϊστάμενο της Πρεσβείας της Σέρπσκα στο Ισραήλ Eyal Goren και τον συνεργάτη του Hana Yona.

Τον Υπουργό και την συνοδεία του δέχθηκε ο Μακαριώτατος Πατριάρχης Ιεροσολύμων κ.κ. Θεόφιλος παρουσία Αγιοταφιτών Πατέρων.

Ο Υπουργός εξέφρασε τις ευχαριστίες του στον Μακαριώτατο για την υποδοχή και τον ενημέρωσε για την τρέχουσα κατάσταση στην χώρα του, στην οποία μεγάλο μέρος του πληθυσμού είναι Σέρβοι Ορθόδοξοι, για τους οποίους η Ιερουσαλήμ ήταν, είναι και θα είναι για πάντα στις καρδιές και στα όνειρα τους.

Ο Μακαριώτατος ευχαρίστησε τον Υπουργό και υπογράμμισε ότι η Ιερουσαλήμ είναι η πνευματική πρωτεύουσα όλου του κόσμου, καθ’ ότι διά του σταυρικού αίματος αγίασε αυτή ο Κύριος και διαφυλάττει αυτή ως κόρη οφθαλμού η Αγιοταφιτική Αδελφότητα. «Ως φύλακες της Ιερουσαλήμ συμμετέχομεν και εις τας δοκιμασίας υμών των μεταπολεμικών καταστάσεων. Παρά τας γενομένας εδαφικάς διαιρέσεις εις την χώραν υμών, σημασίαν έχει να διαφυλάξητε την ορθόδοξον ταυτότητα υμών», ανέφερε.

Με την ευκαιρία της επίσκεψης ο κ. Dragan LuKač ευχαρίστησε τον Μακαριώτατο και του απένειμε χειροποίητο κέντημα της Σέρπσκα.

Από την πλευρά του ο Πατριάρχης Ιεροσολύμων επέδωσε στον κ. Dragan LuKač επάργυρο πίνακα της Ιερουσαλήμ, επιστήθιο σταυρό στη κόρη του Helena LuKač και ευχήθηκε να έχει την δύναμη άνωθεν για την εκπλήρωση της αποστολής του, καθώς και για την επικράτηση της δικαιοσύνης και της ευημερίας στην χώρα του.

Αφού έλαβε την ευχή του Μακαριωτάτου, στη συνέχεια ο κ. Dragan LuKač προσκύνησε στον Ναό της Αναστάσεως.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων