Πατριαρχείο Ιεροσολύμων
29 Οκτωβρίου, 2023

«Συγκλονισμένος» δηλώνει ο Πατριάρχης Ιεροσολύμων για τον πόλεμο στη Μέση Ανατολή

Διαδώστε:

Συγκλονισμένος δηλώνει ο Μακαριώτατος Πατριάρχης Ιεροσολύμων κ.κ. Θεόφιλος μιλώντας στην εφημερίδα «Το Βήμα» για την εμπόλεμη κατάσταση στη Μέση Ανατολή.

«Είμαι συγκλονισμένος. Η καρδιά μου πονάει για τους ανθρώπους που υπομένουν τις κακουχίες. Ως πιστοί Χριστιανοί καλούμαστε να είμαστε ειρηνοποιοί και να αναζητήσουμε δικαιοσύνη», επισημαίνει.

Οι φιλανθρωπικές οργανώσεις όλων των Χριστιανών, προσθέτει, «συνεργάζονται για να διασφαλίζουν τις βασικές ανάγκες των ανθρώπων, όπως τροφή, στέγη και ιατρική περίθαλψη».

Το μήνυμά μας, λέει ο Πατριάρχης Ιεροσολύμων, είναι «η ακλόνητη πίστη, η δέσμευση για ειρήνη και η πεποίθηση ότι, ως Χριστιανοί, καλούμαστε να είμαστε ειρηνοποιοί σε αυτή τη γη, ενσαρκώνοντας την ελπίδα για ένα φωτεινότερο μέλλον για όλους τους ανθρώπους».

Υπενθυμίζεται ότι το Πατριαρχείο Ιεροσολύμων καταδίκασε τον πρόσφατο βομβαρδισμό της Ιεράς Μονής Αγίου Πορφυρίου στη Γάζα, ενώ ο Μακαριώτατος Πατριάρχης κ.κ. Θεόφιλος μαζί με τους Αρχηγούς των Χριστιανικών Εκκλησιών στα Ιεροσόλυμα έχει κάνει επανειλημμένες εκκλήσεις για αποκλιμάκωση.

Διαδώστε: