Πατριαρχείο Ιεροσολύμων
08 Οκτωβρίου, 2021

Ο Γ.Γ. του Υπουργείου Εξωτερικών στον Πατριάρχη Ιεροσολύμων

Διαδώστε:

Τη Πέμπτη 24 Σεπτεμβρίου/ 7 Οκτωβρίου 2021, ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Εξωτερικών της Ελλάδος κ. Θεμιστοκλής Δεμοίρης, συνοδεύομενος από τον Έλληνα Πρέσβη στο Τελ Αβίβ κ. Κυριάκο Λουκάκη και τον Γενικό Πρόξενο στα Ιεροσόλυμα κ. Ευάγγελο Βλιώρα επισκέφθηκαν τον Μακαριωτάτο Πατριάρχη Ιεροσολύμων κ.κ. Θεόφιλο. Ο Μακαριώτατος δέχθηκε τον Έλληνα Πρέσβη στο Πατριαρχείο, συνοδευόμενος από τον Σεβασμιώτατο Αρχιεπίσκοπο Κωνσταντίνης κ. Αρίσταρχο, τον Γέροντα Δραγουμάνο Αρχιμανδρίτη π. Ματθαίο, τον Έξαρχο του Παναγίου Τάφου στην Αθήνα Αρχιμανδρίτη π. Ραφαήλ και τον Αχιδιάκονο π. Μάρκο.

Στο πλαίσιο της συνάντησης αυτής έλαβε χώρα συζήτηση για την επίλυση ζωτικών θεμάτων που έχουν προκύψει στην Αγία Γη. Συγκεκριμένα για την επίλυση του προβλήματος των ξενοδοχείων του Πατριαρχείου στην Πύλη του Δαυίδ, την ανακαίνιση του Κουβουκλίου του Αγίου Τάφου, όπου αποτελεί πλέον μέγα ιστορικό γεγονός, καθώς και τον ρόλο του Πατριαρχείου στη διατήρηση του θρησκευτικού, πολιτικού και πολιτιστικού καθεστώτος της Παλιάς Πόλης της Ιερουσαλήμ.

Κατά την επίσκεψη αυτή ο Μακαριώτατος Πατριάρχης Ιεροσολύμων κ.κ. Θεόφιλος απένειμε στον κ. Δεμοίρη αντίγραφο εικόνος της Ιερουσαλήμ και στα μέλη της συνοδείας του άλλες ευλογίες της Αγάς Γης.

Διαδώστε: