Πατριαρχείο Ιεροσολύμων
11 Μαΐου, 2024

Συνάντηση Πατριάρχη Ιεροσολύμων με μέλη των εκκλησιαστικών δικαστηρίων

Διαδώστε:

Ο Μακαριώτατος Πατριάρχης Ιεροσολύμων κ.κ. Θεόφιλος Γ’ συναντήθηκε την Πέμπτη 9 Μαΐου 2024, με όλους τους επικεφαλής και τα μέλη των Εκκλησιαστικών Δικαστηρίων του Πατριαρχείου Ιεροσολύμων που λειτουργούν στην Παλαιστίνη.

Στη συνάντηση συμμετείχε επίσης μέσω τηλεδιάσκεψης ο Πρόεδρος του Εκκλησιαστικού Εφετείου Σεβασμιώτατος Αρχιεπίσκοπος Κυριακουπόλεως κ. Χριστοφόρος. Ωστόσο απουσίαζαν τα μέλη του Εκκλησιαστικού Δικαστηρίου της Γάζας λόγω της εμπόλεμης κατάστασης στην περιοχή.

Σκοπός της συνάντησης ήταν να συζητηθούν, να διευκρινιστούν και να απαντηθούν όλες οι απορίες σχετικά με την τροποποίηση του Χριστιανικού Οικογενειακού Δικαίου η οποία εγκρίθηκε από την Ιερά Σύνοδο του Πατριαρχείου Ιεροσολύμων και τέθηκε σε ισχύ σε όλα τα Εκκλησιαστικά Δικαστήρια από την 1η Μαρτίου 2024.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, όλοι οι συμμετέχοντες συμφώνησαν για τη σημασία και την εφαρμογή αυτού του νόμου, ο οποίος αποσκοπεί στην ενημέρωση και προσαρμογή των κειμένων στη σύγχρονη εποχή με πνευματική και εθνική ευθύνη προς όφελος του εκκλησιάσματος, καθώς και της προστασίας και της συνοχής της Χριστιανικής οικογένειας.

Αυτός ο νόμος υλοποιεί το όραμα του Μακαριωτάτου Πατριάρχη Ιεροσολύμων κ. Θεόφιλου Γ’ για τον εκσυγχρονισμό των εκκλησιαστικών νόμων ώστε να συμβαδίζουν με την εποχή, διατηρώντας παράλληλα τις βασικές αρχές σε πνευματικό και ποιμαντικό επίπεδο.

Οι συμμετέχοντες συμφώνησαν να συνεχίσουν τις γόνιμες συναντήσεις στο μέλλον για να συζητήσουν θέματα αναφορικά με τον εκσυγχρονισμό και την ανάπτυξη των εκκλησιαστικών δικαστικών διαδικασιών.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Σε ισχύ η τροποποίηση του Χριστιανικού Οικογενειακού Δικαίου στο Πατριαρχείο Ιεροσολύμων

Διαδώστε: