09/04/2024 10/04/2024 Ο Μακαριώτατος Πατριάρχης Ιεροσολύμων κ.κ. Θεόφιλος δέχθηκε την επίσκεψη του Πρέσβη της Γεωργίας στο Ισραήλ κ. Zaza Kandelaki και των συνεργατών του, το πρωί της Τρίτης 9ης Απριλίου 2024. Στο πλαίσιο της συνάντησης ο Μακαριώτατος υπογράμμισε τα απαράγραπτα και αδιαπραγμάτευτα ιδιοκτησιακά και προσκυνηματικά δικαιώματα του Πατριαρχείου Ιεροσολύμων στην Ιερά Μονή του Τιμίου Σταυρο, η οποία...
09 Απριλίου, 2024 - 19:16
Τελευταία ενημέρωση: 10/04/2024 - 1:05

Συνάντηση Πατριάρχη Ιεροσολύμων με τον Πρέσβη της Γεωργίας στο Ισραήλ

Διαδώστε:
Συνάντηση Πατριάρχη Ιεροσολύμων με τον Πρέσβη της Γεωργίας στο Ισραήλ

Ο Μακαριώτατος Πατριάρχης Ιεροσολύμων κ.κ. Θεόφιλος δέχθηκε την επίσκεψη του Πρέσβη της Γεωργίας στο Ισραήλ κ. Zaza Kandelaki και των συνεργατών του, το πρωί της Τρίτης 9ης Απριλίου 2024.

Στο πλαίσιο της συνάντησης ο Μακαριώτατος υπογράμμισε τα απαράγραπτα και αδιαπραγμάτευτα ιδιοκτησιακά και προσκυνηματικά δικαιώματα του Πατριαρχείου Ιεροσολύμων στην Ιερά Μονή του Τιμίου Σταυρο, η οποία συνδέεται με την Ιβηρία, το βασίλειο του Νοτίου Καυκάσου, που είχε επίκεντρο τη σημερινή ανατολική Γεωργία.

Οι τοίχοι του Καθολικού της Μονής κοσμούνται με τοιχογραφίες των οποίων οι επιγραφές είναι στην ελληνική και την ιβηρική γλώσσα. Πολλές από αυτές είναι κατασκευασμένες με γεωργιανή τεχνοτροπία.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων