Πατριαρχείο Ιεροσολύμων
27 Οκτωβρίου, 2023

Τιμητική διάκριση στους εκπροσώπους της Ρωσικής Πνευματικής Αποστολής στα Ιεροσόλυμα

Διαδώστε:

Τιμητική διάκριση στους εκπροσώπους της Ρωσικής Πνευματικής Αποστολής (MISSIA) του Πατριαρχείου Μόσχας στα Ιεροσόλυμα με την ευκαιρία της ολοκλήρωσης της διακονίας τους, απένειμε ο Μακαριώτατος Πατριάρχης Ιεροσολύμων κ.κ. Θεόφιλος την Παρασκευή 27 Οκτωβρίου 2023.

Στον Προϊστάμενο της Ρωσικής Αποστολής Οσιολογιώτατο Αρχιμανδρίτη π. Αλέξανδρο Ελισώβ απονεμήθηκε το παράσημο του Σταυροφόρου του Τάγματος των Ιπποτών του Παναγίου Τάφου και στον Αναπληρωτή Προϊστάμενο Αρχιμανδρίτη π. Δομετιανό το παράσημο του μικρού Σταυροφόρου του αυτού Τάγματος.

Ο Μακαριώτατος Πατριάρχης κ.κ. Θεόφιλος ανέφερε ότι η αυτή η τιμητική διάκριση απονέμεται στον Αρχιμανδρίτη Αλέξανδρο για την αγαστή συνεργασία του με το Πατριαρχείο Ιεροσολύμων σχετικά με θέματα που αφορούν τις σχέσεις της Σιωνίτιδος Εκκλησίας με το Πατριαρχείο Μόσχας,

Όσον αφορά τον Αρχιμανδρίτη π. Δομετιανό, τιμήθηκε για την αφοσίωση και την αποτελεσματική συνεργασία μαζί με τον Αρχιμανδρίτη π. Αλέξανδρο, με τον Κύπριο συντηρητή Σταύρο Ανδρέου και με συντηρητές και δωρητές από τη Ρωσία στο πλαίσιο της επιμέλειας και συντήρησης των πολυελαίων του Ναού της Αναστάσεως και των εικόνων της Πινακοθήκης και του Μουσείου του Πατριαρχείου.

Συγκινημένος ο Αρχιμανδρίτης π. Αλέξανδρος ευχαρίστησε τον Μακαριώτατο για την Πατριαρχική αγάπη και συμπαράσταση στο έργο του καθώς και για την πάντοτε φιλόξενη υποδοχή των Αρχιερέων, Ιερέων και πολυπληθών προσκυνητών του Πατριαρχείου Μόσχας και δεσμεύθηκε ότι θα γίνει αγγελιοφόρος της εμπειρίας αυτής στο Πατριαρχείο Μόσχας, στο οποίο θα συνεχίσει την διακονία του.

Περισσότερες φωτογραφίες:

 

Διαδώστε: