27/01/2021 27/01/2021 Το Πατριαρχείο Ιεροσολύμων επισκέφθηκε την Τετάρτη 27 Ιανουαρίου ο Προϊστάμενος του Τμήματος Παλαιστινιακών Υποθέσεων του Προξενείου των Η.Π.Α. στα Ιεροσόλυμα, κ. George Noll. Τον κ. Noll και τους συνεργάτες του υποδέχθηκε ο Πατριάρχης Ιεροσολύμων κ.κ. Θεόφιλος μαζί με πατέρες της Αγιοταφικής Αδελφότητας. Ο Μακαριώτατος στο πλαίσιο της συνάντησης αυτής ανταποκρίθηκε στο ενδιαφέρον του κ. Noll και...
27 Ιανουαρίου, 2021 - 22:05

“Το Πατριαρχείο διατηρεί λειτουργικά όλα τα προσκυνήματα”

Διαδώστε:
“Το Πατριαρχείο διατηρεί λειτουργικά όλα τα προσκυνήματα”

Το Πατριαρχείο Ιεροσολύμων επισκέφθηκε την Τετάρτη 27 Ιανουαρίου ο Προϊστάμενος του Τμήματος Παλαιστινιακών Υποθέσεων του Προξενείου των Η.Π.Α. στα Ιεροσόλυμα, κ. George Noll.

Τον κ. Noll και τους συνεργάτες του υποδέχθηκε ο Πατριάρχης Ιεροσολύμων κ.κ. Θεόφιλος μαζί με πατέρες της Αγιοταφικής Αδελφότητας.

Ο Μακαριώτατος στο πλαίσιο της συνάντησης αυτής ανταποκρίθηκε στο ενδιαφέρον του κ. Noll και τόνισε προς αυτόν πως “το Πατριαρχείον διαχειρίζεται την κρίσιν της από έτους πανδημίας του Covid-19, ότι δηλαδή το Πατριαρχείον κατηύθυνε τους μοναχούς αυτού και τον κλήρον και τους πιστούς αυτού, να συμπεριφέρωνται εν συνεργασία μετά των Αρχών Υγιείας της χώρας εις την οποίαν κατοικούν, Ισραήλ, Ιορδανίαν και Παλαιστινιακόν κράτος, χώρας εκκλησιαστικής δικαιοδοσίας του Πατριαρχείου από των ημερών του αγίου Ιακώβου του Αδελφοθέου, πρώτου Ιεράρχου των Ιεροσολύμων, του συγκαλέσαντος και την πρώτην Τοπικήν Σύνοδον εις Ιεροσόλυμα το έτος 49μ.Χ. και από των ημερών της συνθήκης Αχτιναμέ του Πατριάρχου Σωφρονίου μετά του Χαλίφου Ομάρ Χατάμπ το έτος 638 μ.Χ.’, αναφέρει η ανακοίνωση της Αρχιγραμματείας.

Επίσης, ο Μακαριώτατος, ενημέρωσε τον Αμερικανό διπλωμάτη περί του ότιτο Πατριαρχείο διατηρεί προσβάσιμα και λειτουργικά όλα τα προσκυνήματα εξασκώντας έργο ποιμαντικό και όχι πολιτικό κατά το Ευαγγελικό ἀπόδοτε τά τοῦ Καίσαρος Καίσαρι καί τά τοῦ Θεοῦ τῷ Θεῷ”.

Ο κ. George Noll ευχαρίστησε τον Μακαριώτατο για την ενημέρωση και εξέφρασε την διάθεση ως εκπρόσωπος των Η.Π.Α. να συνεργασθεί μετά του Πατριαρχείου στο πλαίσιο των ως άνω εκκλησιαστικών αρχών.

Τέλος, κ. George Noll προσέφερε στον Μακαριώτατο Χριστουγεννιάτικο συμβολικό δώρο, ο δε Μακαριώτατος προσέφερε σε αυτόν επάργυρο εικόνα, στην οποία αναπαριστάται ο Ναός της Αναστάσεως και ο Ναός του Σολομώντος.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων