15/12/2018 15/12/2018 Η Ουκρανική Εκκλησία δεν μπορεί να λαμβάνει αποφάσεις ανεξαρτήτως , ακόμα και μετά την αυτοκεφαλία της, καθώς θα ελέγχεται στενά από το Οικουμενικό Πατριαρχείο, δήλωσε στο ρωσικό τηλεοπτικό δίκτυο  NTV, ο εκπρόσωπος του Πατριάρχη Μόσχας κ. Κυρίλλου,  π. Αλεξάντερ Βολκόφ, την ώρα που στο Κιέβο διεξάγεται η ενωτική σύνοδος της ουκρανικής ορθοδόξου εκκλησίας. Σύμφωνα με τον...
15 Δεκεμβρίου, 2018 - 13:18
Τελευταία ενημέρωση: 15/12/2018 - 16:45

Βολκόφ: “Δεν υπάρχει ουκρανική αυτοκεφαλία”

Διαδώστε:
Βολκόφ: “Δεν υπάρχει ουκρανική αυτοκεφαλία”

Η Ουκρανική Εκκλησία δεν μπορεί να λαμβάνει αποφάσεις ανεξαρτήτως , ακόμα και μετά την αυτοκεφαλία της, καθώς θα ελέγχεται στενά από το Οικουμενικό Πατριαρχείο, δήλωσε στο ρωσικό τηλεοπτικό δίκτυο  NTV, ο εκπρόσωπος του Πατριάρχη Μόσχας κ. Κυρίλλου,  π. Αλεξάντερ Βολκόφ, την ώρα που στο Κιέβο διεξάγεται η ενωτική σύνοδος της ουκρανικής ορθοδόξου εκκλησίας.

Σύμφωνα με τον κ. Βολκόφ όλα τα έγγραφα και οι αποφάσεις έχουν προετοιμαστεί από το Οικουμενικό Πατριαρχείο, και προσθέτει ότι το μόνο που έχουν να κάνουν όσοι μετέχουν στο συμβούλιο είναι να τα εγκρίνουν.

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων