06/11/2018 06/11/2018 Το ενδεχόμενο να ανοίξει νέες ενορίες στο εξωτερικό, προκειμένου να μπορούν να εκκλησιάζονται οι πιστοί μετά τη διακοπή της κοινωνίας με το Οικουμενικό Πατριαρχείο, μελετά το Πατριαρχείο της Μόσχας. “Η διακοπή τη κοινωνίας μεταξύ των Πατριαρχείων της Μόσχας και το Φαναρίου, αναγκάζει την Ρωσική Εκκλησία να καταβάλει μεγαλύτερες προσπάθειες για τους πιστούς της στη διασπορά”...
06 Νοεμβρίου, 2018 - 11:07
Τελευταία ενημέρωση: 06/11/2018 - 11:29

Νέες ενορίες στο εξωτερικό σχεδιάζει η Μόσχα

Διαδώστε:
Νέες ενορίες στο εξωτερικό σχεδιάζει η Μόσχα

Το ενδεχόμενο να ανοίξει νέες ενορίες στο εξωτερικό, προκειμένου να μπορούν να εκκλησιάζονται οι πιστοί μετά τη διακοπή της κοινωνίας με το Οικουμενικό Πατριαρχείο, μελετά το Πατριαρχείο της Μόσχας.

“Η διακοπή τη κοινωνίας μεταξύ των Πατριαρχείων της Μόσχας και το Φαναρίου, αναγκάζει την Ρωσική Εκκλησία να καταβάλει μεγαλύτερες προσπάθειες για τους πιστούς της στη διασπορά” δήλωσε ο αναπληρωτής επικεφαλής Εξωτερικών Εκκλησιαστικών Σχέσεων του Πατριαρχείου της Μόσχας Nikolay Balashov στο Interfax.

Ως εκ τούτου το Πατριαρχείο εξετάζει ήδη αιτήματα που προέρχονται από διαφορετικά μέρη του κόσμου, όπου μερικοί από τους πιστούς της Ρωσικής Ορθόδοξης Εκκλησίας επισκέφθηκαν ενορίες που υπάγονται στη δικαιοδοσία της Εκκλησίας της Κωνσταντινουπόλεως.

“Ο στόχος είναι να ανοίξουν οι ενορίες της Ρωσικής Ορθόδοξης Εκκλησίας σε κατάλληλα μέρη το συντομότερο δυνατό”, εξήγησε, διευκρινίζοντας ότι θα δοθεί προτεραιότητα σε χώρες που βρίσκονται εκτός της κανονικής δικαιοδοσίας των τοπικών Ορθοδόξων Εκκλησιών.

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων