30/11/2018 30/11/2018 Το Οικουμενικό Πατριαρχείο καθυστέρησε σκόπιμα τη διαδικασία χορήγησης αυτοκεφαλίας στην Ουκρανία επειδή μέχρι στιγμής δεν κατάφερε να κερδίσει την υποστήριξη άλλων ορθόδοξων εκκλησιών, δήλωσε στο ρωσικό πρακτορείο  TASS ο π. Αλεξάντερ Βόλκοφ, Εκπρόσωπος του Πατριάρχη Μόσχας και Πασών των Ρωσιών κ.κ. Κύριλλου, αναφερόμενος στο γεγονός ότι δεν υπήρξε επίσημη ανακοίνωση για την ημερομηνία διεξαγωγής του...
30 Νοεμβρίου, 2018 - 9:21

Καθυστερήσεις στην αυτοκεφαλία “βλέπει” η Μόσχα

Διαδώστε:
Καθυστερήσεις στην αυτοκεφαλία “βλέπει” η Μόσχα

Το Οικουμενικό Πατριαρχείο καθυστέρησε σκόπιμα τη διαδικασία χορήγησης αυτοκεφαλίας στην Ουκρανία επειδή μέχρι στιγμής δεν κατάφερε να κερδίσει την υποστήριξη άλλων ορθόδοξων εκκλησιών, δήλωσε στο ρωσικό πρακτορείο  TASS ο π. Αλεξάντερ Βόλκοφ, Εκπρόσωπος του Πατριάρχη Μόσχας και Πασών των Ρωσιών κ.κ. Κύριλλου, αναφερόμενος στο γεγονός ότι δεν υπήρξε επίσημη ανακοίνωση για την ημερομηνία διεξαγωγής του ενωτικού συνεδρίου .

“Είναι ολοφάνερο ότι οι πράξεις της Κωνσταντινούπολης καθυστερούν σκοπίμως και δεν έχουν ακόμα παράγει το αποτέλεσμα που αναμένουν ορισμένοι αφελείς άνθρωποι”, δήλωσε ο Βόλκοφ. “Υπάρχει μια ρωσική έκφραση που περιγράφει την κατάσταση, που σημαίνει« να τροφοδοτήσετε κάποιον με υποσχέσεις ». Είμαι βέβαιος ότι παρόμοιες εκφράσεις υπάρχουν και στην ελληνική και την ουκρανική γλώσσα “, πρόσθεσε ο Ρώσος αξιωματούχος της εκκλησίας.

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων