Πατριαρχείο Μόσχας
01 Ιανουαρίου, 2019

Ο Πατριάρχης Μόσχας τέλεσε την δέηση για τη Νέα Χρονιά στον Καθεδρικό Ναό του Σωτήρος Χριστού

Διαδώστε:

Το βράδυ της 31ης Δεκεμβρίου ο Πατριάρχης Μόσχας και Πασών των Ρωσιών κ.κ Κύριλλος τέλεσε τη δέηση για τη Νέα Χρονιά και πριν τη δέηση απηύθυνε λόγο στους πιστούς, στον οποίο είπε συγκεκριμένα τα εξής:
“Την Παραμονή του Νέου Έτους με την παράδοση τελούμε την εορταστική δέηση. Απαντούμε την Νέα Χρονιά με προσευχή, αλλιώς δεν μπορεί να γίνει στην Εκκλησία.
Συνήθως την Πρωτοχρονιά οι άνθρωποι εύχονται στον καθένα νεα επιτυχία, και είναι μια καλή ευχή. Γνωρίζουμε όμως ότι τα πάντα είναι στο χέρι του Κυρίου, ΟΙ δρόμοι μας σε πολλά σημεία καθορίζονται από την Θεία Βούληση, αν και πολλές φορές επεμβαίνουμε στην βούλησή αυτή, αφού πράττουμε ανομία και αμαρτία, γι’αυτό μας έρχεται και η δυστυχία. Γι’αυτό όταν ευχόμαστε νέα επιτυχία, σημαίνει στη γλώσσα της εκκλησίας ότι ευχόμαστε κάθε καλό. Ευχόμαστε να έχει η ζωή μας λιγότερη αμαρτία, λιγότερο ψέμα και κακία, να αλλάζουν οι ανθρώπινες καρδιές, η σκέψη του ανθρώπου, για να λειτουργούν η σκέψη και η βούληση του ανθρώπου προς το καλό και να εδραιώνουν την Θεία Αλήθεια.
Η ευτυχία υπάρχει μόνο εκεί, όπου ο άθρωπος τελεί καλές πράξεις. Εϊναι σημαντικό να καταλάβουμε ότι η ευτυχία δεν μας έρχεται έτσι ξαφνικά, επειδή σε πολλές περιπτώσεις έλκουμε την ευτυχία με τις πράξεις μας, ή την απωθούμε. Γι’αυτό και χρειαζόμαστε τη βοήθεια του Κυρίου, για να βλέπουμε πού είναι το ψέμα και πού η αλήθεια, πού το φως και πού το σκοτάδι, για να έχουμε δυνάμεις να τελούμε καλές πράξεις, για να σπείρουμε το καλό γύρω μας για να γίνουν πιο ευτυχείς οι άνθρωποι γύρω μας. Εδώ έγκειται η αποστολή της Εκκλησίας, επειδή το καλό και η σωτηρία είναι σχεδόν συνώνυμα…”

Διαδώστε: