Στην ανακομιδή, μετακομιδή και ταφή των λειψάνων της τελευταίας ηγουμένης, που είχε η Ιερά Μονή Αγίου Αλεξάνδρου Νιέφσκι στο Νόβο Τίχβιν της Αικατερίνουπολης (ή Αικατερινβούργου) προ της Κόκκινης Επανάστασης, προέβησαν οι μοναχές της εν λόγω Μονής την Παρασκευή. Η τότε ηγουμένη Μαγδαληνή (Νταμάνσοβα), η οποία ήταν θαμμένη για περισσότερα από 85 χρόνια έξω από το αγαπημένο της μοναστήρι, μεταφέρθηκε κοντά στο ιερό θυσιαστήριο της Μονής στην οποία διακόνησε.
Στην Ιερά Παννυχίδα για την αείμνηστη Μητέρα Μαγδαληνή χοροστάτησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Αικατερινβούργου και Βερχοτούρας κ. Ευγένιος.
Η μητέρα Μαγδαληνή υπήρξε ηγουμένη στην Μονή από το 1897 έως το 1919, όταν και έγινε η Κόκκινη Επανάσταση. Ωστόσο, παρά το κλείσιμο του μοναστηριού, συνέχισε να καθοδηγεί πνευματικά τις μοναχές, συγκεντρώνοντας την μοναστική κοινότητα γύρω της έως την κοίμησή της το 1934, την οποία μάλιστα είχε προειπεί. Η ταφή της είχε γίνει στο κοιμητήριο του Αγίου Ιωάννη του Βαπτιστή, ένα από τα λίγα που λειτουργούσαν ακόμα εκείνη την δύσκολη και σκληρή για τους πιστούς περίοδο.
Τα λείψανα της μητρός Μαγδαληνής λιτανεύτηκαν προτού το σώμα της ταφεί κοντά στο ιερό θυσιαστήριο στο καθολικό της Μονής και δίπλα από τους τάφους άλλων τεσσάρων ηγουμένων.
«Σήμερα έχουμε την ίδια φωτεινή αίσθηση όπως το Μεγάλο Σάββατο, όταν ακούμε την προφητεία του Ιεζεκιήλ για την Ανάσταση των Νεκρών», είπε ο Σεβασμιώτατος.
«Και σήμερα, η ασκητική, η εργάτρια της προσευχής, Μητέρα Μαγδαληνή, επέστρεψε στο σπίτι της, το μοναστήρι της καρδιάς της, όπου, φυσικά, ήθελε να αναπαυθεί, ώστε να αναμείνει εδώ την Ανάσταση των νεκρών. Και δεν αποτελεί σύμπτωση το ότι αναπαύθηκε κοντά στην μοναδική εκκλησία της πόλης των ετών της αθεΐας… Ορδές πιστών πέρασαν από τον τάφο της και εκείνη προσευχόταν για όλους τους, πιστούς και απίστους. Και τώρα προσεύχεται για όλους εμάς», κατέληξε ο γέροντας Ευγένιος.
Η ακολουθία της ταφής κατέληξε με το «Χριστός Ανέστη!», ενώ όλες οι μοναχές έκαναν 40 μετάνοιες μπροστά από τον τάφο της», όπως προστάζει το μοναστικό τυπικό.