Πατριαρχείο Μόσχας
29 Δεκεμβρίου, 2019

Ανακαινίζεται ο μοναδικός ναός με 15 τρούλους στη Ρωσία!

Διαδώστε:

Ανακαινίζεται ο μοναδικός ναός με 15 τρούλους στη Ρωσία. Αναλυτικότερα, η εκκλησία του Αγίου Ιωάννη του Βαπτιστή του 17ου αιώνα που βρίσκεται στο Tolchkov, και αποτελεί σύμβολο της αρχαίας πόλης Yaroslavl, σύντομα θα ανακαινισθεί με πρωτοβουλία του κυβερνήτη Dmitry Mironov.
Η ιδιαιτερότητά της έγκειται στο γεγονός ότι είναι η μοναδική εκκλησία στη Ρωσία με 15 τρούλους!

“Αποτελεί αναγνωρισμένο μνημείο παγκόσμιας σημασίας και είναι η μοναδική εκκλησία στη χώρα με 15 τρούλους. Είναι αυτή που απεικονίζεται στο νόμισμα των 1000 ρουβλίων της Ρωσίας. Κατά τη διάρκεια της κατασκευής της, χρησιμοποιήθηκαν όλες οι γνωστές μέθοδοι  διακόσμησης πέτρινων κτιρίων εκείνης της εποχής: τούβλο, πολύχρωμα κεραμίδια, ιδιαίτεροι χρωματισμοί, επιχρυσωμένες εγκοπές “, σχολίασε ο διευθυντής του Περιφερειακού Τμήματος Προστασίας της Πολιτιστικής Κληρονομιάς, Alexander Filyaev.
Σημείωσε επίσης ότι υπάρχουν περίπου 3.000 θέματα στις τοιχογραφίες της εκκλησίας – ίσως η μεγαλύτερη ποικιλία σε Ορθόδοξο ναό.
Έχουν ήδη πραγματοποιηθεί μελέτες για την κατάσταση των υλικών των αρχιτεκτονικών και διακοσμητικών στοιχείων, ενώ σύντομα θα κατασκευαστεί φράκτης και θα φωτιστεί το κτίριο περιμετρικά.

Διαδώστε: