21/03/2020 21/03/2020 Οι αρχές της Μόσχας θα προκηρύξουν διαγωνισμό για την αναπαλαίωση του συγκροτήματος της Ιεράς Μονής Νοσοσπάσσκι (του Σωτήρος), σύμφωνα με όσα αναφέρει το γραφείου Τύπου τoυ Δήμου της Μόσχας. “Ο νικητής θα ασχοληθεί με την αναπαλαίωση της Μονής, να αποκαταστήσει τους τρούλους των εκκλησιών, των τοίχων και των θεμελίων στο ναό της Μεταμόρφωσης. Εκτός τούτου...
21 Μαρτίου, 2020 - 9:42
Τελευταία ενημέρωση: 21/03/2020 - 11:49

Αναπαλαίωση ιστορικής Μονής στη Μόσχα

Διαδώστε:
Αναπαλαίωση ιστορικής Μονής στη Μόσχα

Οι αρχές της Μόσχας θα προκηρύξουν διαγωνισμό για την αναπαλαίωση του συγκροτήματος της Ιεράς Μονής Νοσοσπάσσκι (του Σωτήρος), σύμφωνα με όσα αναφέρει το γραφείου Τύπου τoυ Δήμου της Μόσχας.

“Ο νικητής θα ασχοληθεί με την αναπαλαίωση της Μονής, να αποκαταστήσει τους τρούλους των εκκλησιών, των τοίχων και των θεμελίων στο ναό της Μεταμόρφωσης. Εκτός τούτου προβλέπεται η αποκατάσταση του κοιμητηρίου της οικογένειας Ρομανόφ”, διευκρίνισαν.

Ο ναός της Μεταμορφώσεως χρονολογείται το 1491, όταν ιδρύθηκε με την διαταγή του Μεγάλου Δούκα Ιωάννη Γ’, ενώ τον 17ο αι. τον αντικαταστάθηκε με ένα μεγαλύτερο κτίσμα. Σύμφωνα με τα χρονικά και τα έγγραφα στο υπόγειο του ναού υπήρχαν πάνω από 70 τάφοι της οικογένειας Ρομανόφ και των συγγενών τους.

 

 

 

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων