09/11/2023 09/11/2023 Αντιπροσωπεία της Ορθοδόξου Εκκλησίας της Σερβίας η οποία αφίχθη στη Ρωσία για να παραδώσει στη Θεολογική Ακαδημία Μόσχας τμήμα ιερού λειψάνου του αποφοίτου της ιερομάρτυρος επισκόπου Μπάνια Λούκα Πλάτωνος, είχε συνάντηση χθες με τον Πρόεδρο του Τμήματος Εξωτερικών Εκκλησιαστικών Σχέσεων του Πατριαρχείου Μόσχας, Μητροπολίτη Βολοκολάμσκ κ. Αντώνιο.  Της αντιπροσωπείας ηγήθηκε ο Επίσκοπος Μάρτσας κ. Σάββας....
09 Νοεμβρίου, 2023 - 9:54
Τελευταία ενημέρωση: 09/11/2023 - 9:55

Αντιπροσωπεία της Σερβικής Εκκλησίας είχε συνάντηση με τον Μητροπολίτη Βολοκολάμσκ

Διαδώστε:
Αντιπροσωπεία της Σερβικής Εκκλησίας είχε συνάντηση με τον Μητροπολίτη Βολοκολάμσκ

Αντιπροσωπεία της Ορθοδόξου Εκκλησίας της Σερβίας η οποία αφίχθη στη Ρωσία για να παραδώσει στη Θεολογική Ακαδημία Μόσχας τμήμα ιερού λειψάνου του αποφοίτου της ιερομάρτυρος επισκόπου Μπάνια Λούκα Πλάτωνος, είχε συνάντηση χθες με τον Πρόεδρο του Τμήματος Εξωτερικών Εκκλησιαστικών Σχέσεων του Πατριαρχείου Μόσχας, Μητροπολίτη Βολοκολάμσκ κ. Αντώνιο

Της αντιπροσωπείας ηγήθηκε ο Επίσκοπος Μάρτσας κ. Σάββας. Στη συνάντηση συμμετείχε επίσης ο προϊστάμενος του Μετοχίου της Σερβικής Ορθόδοξης Εκκλησίας στη Μόσχα, Επίσκοπος Μόραβιτς κ. Αντώνιος.

Ο Θεοφιλέστατος κ. Σάββας μετέφερε στον Μητροπολίτη Βολοκολάμσκ τις εγκάρδιες ευχές του Επισκόπου Μπάνια Λούκα κ. Εφραίμ, ενώ μίλησε ακόμη για την απόφαση της Σερβικής Εκκλησίας να προσφέρει απότμημα ιερού λειψάνου του Ιερομάρτυρα Πλάτωνα στη Θεολογική Ακαδημία της Μόσχας από την οποία ο Άγιος αποφοίτησε το 1901. Επίσης, ο Επίσκοπος Μάτσας αναφέρθηκε και στη συμμετοχή του στο συλλείτουργο με τον Πατριάρχη Μόσχας και πασών των Ρωσιών κ.κ. Κύριλλο καθώς και τις επισκέψεις του σε ναούς της Μόσχας.

Σύμφωνα με το mospat.ru, συζητήθηκαν ακόμη η κατάσταση στον ορθόδοξο κόσμο, η εκκλησιαστική ζωή στην επισκοπή Μπάνια Λούκα, καθώς και η κατάσταση και οι προοπτικές ανάπτυξης των διεκκλησιαστικών σχέσεων Ρωσίας-Σερβίας.

Στο τέλος της συνάντησης, οι δύο πλευρές αντάλλαξαν αναμνηστικά δώρα.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων