Πατριαρχείο Μόσχας
11 Οκτωβρίου, 2020

Αρνητικός στον COVID-19 o Πατριάρχης Μόσχας

Διαδώστε:

Αρνητικός στο τεστ που υπεβλήθη για τον COVID-19 βγήκε ο Πατριάρχης Μόσχας και πασών των Ρωσιών κ.κ. Κύριλλος, ανέφερε ο επικεφαλής του Τμήματος Εξωτερικών Εκκλησιαστικών Σχέσεων του Πατριαρχείου Μόσχας, Μητροπολίτης Βολοκολάμσκ κ. Ιλαρίων.

“Ο Πατριάρχης αισθάνεται καλά, το τεστ του είναι αρνητικό. Πέραν τούτου, ο Πατριάρχης πρέπει να τηρήσει 14μερη καραντίνα, καθώς οι κανόνες ισχύουν για όλους και δεν υπάρχουν εξαιρέσεις. Το πιο σημαντικό για μας είναι να σώσουμε τις ανθρώπινες ζωές και να αποτρέψουμε την διάδοση του κορωνοϊού ανάμεσα στους πιστούς” εξήγησε ο Μητροπολίτης.

Ο Προκαθήμενος της Ρωσικής Ορθοδόξου Εκκλησίας βρισκόταν ήδη σε καραντίνα καθώς είχε έρθει σε επαφή με άτομο που ήταν θετικό στον κορωνοϊό. Για το λόγο αυτό αναγκάστηκε να ακυρώσει την παραδοσιακή επίσκεψη στην Αγία Λαύρα της Αγίας Τριάδος: «Θεώρησα αδύνατο να κινδυνέψετε εσείς όλοι», έγραψε ο Πατριάρχης στους αδελφούς της μονής και εξέφρασε την βαθύτατη λύπη λόγω της αδυναμίας «να μοιράσω μαζί σας την χαρά της προσευχής», όπως αναφέρει η επίσημη ιστοσελίδα του Πατριαρχείου.

Απόδοση στα Ελληνικά για το ope.gr: Irina Tresorukova

Πηγή: radiosputnik.ria.ru

Διαδώστε: