Πατριαρχείο Μόσχας
15 Αυγούστου, 2019

Δεκαπενταύγουστος στη ρωσική εκκλησία της Αθήνας 

Διαδώστε:

Το «Πάσχα του καλοκαιριού» γιορτάζουν Έλληνες και Ρώσοι πιστοί τον Δεκαπενταύγουστο, την Ημέρα Κοίμησης της Θεοτόκου.

Ανάμεσα στις οδούς Φιλελλήνων, Αμαλίας και Σoυρή, η θεία Λειτουργία του Δεκαπενταύγουστου, θα ακουστεί σε δύο γλώσσες, την ελληνική και τη ρωσική.

Και αυτό, γιατί εκεί βρίσκεται η ρωσική εκκλησία της Αθήνας (αφιερωμένη στην Αγία Τριάδα). Το κέντρο των Ρώσων Ορθοδόξων Πιστών στην Αθήνα τελεί τη λειτουργία και στις δύο γλώσσες.

«Τον Δεκαπενταύγουστο γιορτάζουμε στην Αγία Τριάδα τόσο με το παλιό όσο και με το νέο ημερολόγιο, για να εξυπηρετήσουμε όλους τους πιστούς Έλληνες και Ρώσους, ανεξαρτήτως των ημερολογίων, επισημαίνει στο Sputnik o Πάτερ Συνέσιος, ιερέας της εκκλησίας.

Φέτος θα έχουμε και για πρώτη φορά την τέλεση της ακολουθίας των εγκωμίων της Θεοτόκου, προσθέτει.

«Για πρώτη φορά αυτή τη χρονιά, η ρωσική εκκλησία της Αθήνας θα πραγματοποιήσει περιφορά της εικόνας της Παναγίας κατά τη διάρκεια των εορτασμών», όπως μας λέει από την πλευρά του ο πατέρας Αλέξανδρος, που τελεί τη θεία λειτουργία του Δεκαπενταύγουστου στη Ρωσική Εκκλησία της Αθήνας, εδώ και δώδεκα χρόνια.

«Η πλειονότητα του κόσμου ωστόσο συγκεντρώνεται στις 28 Αυγούστου, με το παλαιό ημερολόγιο. Τότε παρακολουθείται και από περισσότερους Ρώσους», προσθέτει.

Πηγή: Sputniknews.gr

Διαδώστε: