13/11/2021 13/11/2021 Στο Θεολογικό Σεμινάριο Αγίου Βλαδίμηρου της Ορθόδοξης Εκκλησίας στην Αμερική (OCA) ιδρύθηκε στις 12 Νοέμβρη η Έδρα Πατριάρχη Μόσχας και πασών των Ρωσιών Κύριλλου. Στόχος της ήταν η ενθάρρυνση της έρευνας στον τομέα των βιβλικών σπουδών. Τα κεφάλαια της Έδρας, αναφέρεται στο μήνυμα, θα διευρύνουν σημαντικά τις δυνατότητες της σχολής του Αγίου Βλαδίμηρου (στο Γιόνκερς...
13 Νοεμβρίου, 2021 - 10:20
Τελευταία ενημέρωση: 13/11/2021 - 10:18

Έδρα Πατριάρχη Μόσχας στο Θεολ. Σεμινάριο Αγίου Βλαδίμηρου

Διαδώστε:
Έδρα Πατριάρχη Μόσχας στο Θεολ. Σεμινάριο Αγίου Βλαδίμηρου

Στο Θεολογικό Σεμινάριο Αγίου Βλαδίμηρου της Ορθόδοξης Εκκλησίας στην Αμερική (OCA) ιδρύθηκε στις 12 Νοέμβρη η Έδρα Πατριάρχη Μόσχας και πασών των Ρωσιών Κύριλλου. Στόχος της ήταν η ενθάρρυνση της έρευνας στον τομέα των βιβλικών σπουδών.

Τα κεφάλαια της Έδρας, αναφέρεται στο μήνυμα, θα διευρύνουν σημαντικά τις δυνατότητες της σχολής του Αγίου Βλαδίμηρου (στο Γιόνκερς της Νέας Υόρκης) στον τομέα της μελέτης της Αγίας Γραφής. Από αυτά θα δοθούν υποτροφίες σε φοιτητές που εργάζονται προς αυτή την κατεύθυνση και προβλέπεται η καθιέρωση της θέσης Καθηγητή Βιβλικών Σπουδών στη σχολή.

Η ίδρυση της έδρας ανακοινώθηκε κατά τη διάρκεια του συνεδρίου «Ερευνάτε τας Γραφάς» που πραγματοποιήθηκε στο Θεολογικό Σεμινάριο του Αγίου Βλαδίμηρου. Στα εγκαίνιά της συμμετείχε με αναφορά στην αγγλική μετάφραση της εξάτομης μελέτης του: «Ιησούς Χριστός. Ζωή και Δόγμα» ο πρόεδρος του Τμήματος Εξωτερικών Εκκλησιαστικών Σχέσεων του Πατριαρχείου Μόσχας, Μητροπολίτης Βολοκολάμσκ κ. Ιλαρίων.

Επιμέλεια: Ευγενία Δίτσα

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων