Πατριαρχείο Μόσχας
15 Φεβρουαρίου, 2021

Επιμνημόσυνη δέηση για τον Φ. Ντοστογιέφσκι

Διαδώστε:

Επιμνημόσυνη δέηση στο μνήμα του Ρώσου συγγραφέα Φιοντόρ Μιχάιλοβιτς Ντοστογιέφσκι, πραγματοποιήθηκε με αφορμή την 140η επέτειο της κοιμήσεως του. Σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση του Πατριαρχείου Μόσχας η δέηση ετελέσθη στο κοιμητήριο του Τίχβιν της Λαύρας της Αγίας Τριάδος και του Αγίου Αλεξάνδρου Νιέφσκι στην Αγία Πετρούπολη, από τους κληρικούς του ιερού ναού της Παναγίας του Βλαδιμήρου π. Αλεξάνταρ Προκόφγιεφ και π. Ανδρέα Ρέιμερς.
«Ενθυμούμαστε το δημιουργικό έργο του μεγάλου Ρώσου συγγραφέα», ανέφερε ο πατήρ Αλεξάνταρ και πρόσθεσε: «Το έργο του Ντοστογιέφσκι είναι πολύ σπουδαίο και επίκαιρο παρά ποτέ, διότι μας δίνει βασικές απαντήσεις στα ερωτήματα της ζωής μας, μας αποκαλύπτει το νόημα της ζωής, δηλαδή την αναζήτηση του Χριστού. Εμβαθύνοντας στο λογοτεχνικό του έργο βρισκόμαστε αντιμέτωποι με τη Θεία Πραγματικότητα”.
Η διευθύντρια του μουσείου του Φ. Ντοστογιέφσκι Ν. Ασιμπάγιεβα στην ομιλία της επεσήμανε ότι το πλήθος ανθρώπων, που προσήλθαν στο κοιμητήριο καταδεικνύει ότι κρατούν ζωντανή τη μνήμη του συγγραφέα στις καρδιές τους.

Διαδώστε: