04/05/2019 04/05/2019 Στην Κωνσταντινούπολη έγινε επιμνημόσυνη δέηση στον τόπο ταφής των Ρώσων ναυτικών από το υποβρύχιο “Morzh” που ναυάγησε το 1917. Αναλυτικότερα, στο χώρο της θερινής κατοικίας του γενικού Προξένου στην Κωνσταντινούπολη, ο ιερέας Γεώργιος Σεργκέεφ, εφημέριος του ναού των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης, τέλεσε την επιμνημόσυνη δέηση στον τόπο της ταφής των Ρώσων ναυτικών από το...
04 Μαΐου, 2019 - 17:23
Τελευταία ενημέρωση: 04/05/2019 - 17:39

Επιμνημόσυνη δέηση στον τόπο ταφής Ρώσων ναυτικών

Διαδώστε:
Επιμνημόσυνη δέηση στον τόπο ταφής Ρώσων ναυτικών

Στην Κωνσταντινούπολη έγινε επιμνημόσυνη δέηση στον τόπο ταφής των Ρώσων ναυτικών από το υποβρύχιο “Morzh” που ναυάγησε το 1917. Αναλυτικότερα, στο χώρο της θερινής κατοικίας του γενικού Προξένου στην Κωνσταντινούπολη, ο ιερέας Γεώργιος Σεργκέεφ, εφημέριος του ναού των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης, τέλεσε την επιμνημόσυνη δέηση στον τόπο της ταφής των Ρώσων ναυτικών από το υποβρύχιο “Morzh” το οποίο ναυάγησε το 1917 στις όχθες του Βοσπόρου. Στη δέηση συμμετείχαν ο Γενικός Πρόξενος της Ρωσίας στην Κωνσταντινούπολη, ο στρατιωτικός ακόλουθος και οι ναυτικοί από την φρεγάτα “Admiral Essen” του Στόλου της Μαύρης θάλασσας. Ο πατήρ Γεώργιος στο λόγο του τόνισε την σημασία της εκπλήρωσης του στρατιωτικού καθήκοντος και ευχήθηκε στους ναυτικούς να έχουν τη βοήθεια του Κυρίου στον αγώνα τους για την προστασία της πατρίδας.

Ακολουθούν οι φωτογραφίες από την εποχή του ναυαγίου (1917):

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων