26/08/2023 27/08/2023 Προσκυνηματική επίσκεψη στους Αγίους Τόπους πραγματοποιεί ο Μητροπολίτης Ανατολικής Αμερικής και Νέας Υόρκης, και Πρώτος Ιεράρχης της Ρωσικής Ορθοδόξου Εκκλησίας στο Εξωτερικό κ. Νικόλαος. Την Τρίτη 22 Αυγούστου 2023, μετά την άφιξη του στα Ιεροσόλυμα, έγινε δεκτός στην γυναικεία Ιερά Μονή της Αναλήψεως του Κυρίου στο Όρος των Ελαιών, όπου μεθεόρτια της Μεταμορφώσεως του Κυρίου...
26 Αυγούστου, 2023 - 19:20
Τελευταία ενημέρωση: 27/08/2023 - 4:26

Επίσκεψη του Μητροπολίτη Ανατολικής Αμερικής και Νέας Υόρκης Νικολάου στους Αγίους Τόπους

Διαδώστε:
Επίσκεψη του Μητροπολίτη Ανατολικής Αμερικής και Νέας Υόρκης Νικολάου στους Αγίους Τόπους

Προσκυνηματική επίσκεψη στους Αγίους Τόπους πραγματοποιεί ο Μητροπολίτης Ανατολικής Αμερικής και Νέας Υόρκης, και Πρώτος Ιεράρχης της Ρωσικής Ορθοδόξου Εκκλησίας στο Εξωτερικό κ. Νικόλαος.

Την Τρίτη 22 Αυγούστου 2023, μετά την άφιξη του στα Ιεροσόλυμα, έγινε δεκτός στην γυναικεία Ιερά Μονή της Αναλήψεως του Κυρίου στο Όρος των Ελαιών, όπου μεθεόρτια της Μεταμορφώσεως του Κυρίου και ημέρα μνήμης του Αποστόλου Ματθαίου, ο Μητροπολίτης κ. Νικόλαος προέστη της Θείας Λειτουργίας, μετά το πέρας της οποίας συναντήθηκε με την Καθηγουμένη της Μονής Γερόντισσα Βαρβάρα και τις αδελφές της Μονής.

Την ίδια ημέρα προσκύνησε τον Πανάγιο και Ζωοποιό Τάφο του Κυρίου και τον Φρικτό Γολγοθά. Στη συνέχεια ο Μητροπολίτης κ. Νικόλαος με τη συνοδεία του έγινε δεκτός από τον Μακαριώτατο Πατριάρχη Ιεροσολύμων κ.κ. Θεόφιλο Γ΄ στα γραφεία του Πατριαρχείου.

Ο Μακαριώτατος καλωσόρισε τον Μητροπολίτη κ. Νικόλαο και του ευχήθηκε ευλογημένο και καρποφόρο προσκύνημα. Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε σε θερμή και φιλική ατμόσφαιρα και ολοκληρώθηκε με ανταλλαγή ενθυμίων.

Επίσης στο πλαίσιο της επίσκεψης ο Μητροπολίτης κ. Νικόλαος μετέβη στη Ρωσική Εκκλησιαστική Αποστολή στα Ιεροσόλυμα, όπου τον υποδέχθηκαν ο επικεφαλής της Αποστολής αρχιμανδρίτης Αλέξανδρος Γέλισοφ, εργαζόμενοι και μονάζουσες.

Περισσότερες φωτογραφίες στο άλμπουμ:

22 августа 2023 г. Визит Первоиерарха РПЦЗ

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων