20/05/2024 21/05/2024 Επίσκεψη στην Κύπρο πραγματοποιεί από το Σάββατο 18 Μαΐου 2024, ο Πρόεδρος του Τμήματος Εξωτερικών Εκκλησιαστικών Σχέσεων (ΤΕΕΣ) του Πατριαρχείου Μόσχας Μητροπολίτης Βολοκολάμσκ κ. Αντώνιος με την ευλογία του Μακαριωτάτου Πατριάρχη Μόσχας και Πασών των Ρωσιών κ.κ. Κυρίλλου Στο ταξίδι τον Μητροπολίτη κ. Αντώνιο συνοδεύουν ο Αναπληρωτής Πρόεδρος του ΤΕΕΣ, πρωθιερέας Ίγκορ Γιακιμτσούκ και ο...
20 Μαΐου, 2024 - 18:50
Τελευταία ενημέρωση: 21/05/2024 - 15:21

Επίσκεψη του Μητροπολίτη Βολοκολάμσκ στην Κύπρο

Διαδώστε:
Επίσκεψη του Μητροπολίτη Βολοκολάμσκ στην Κύπρο

Επίσκεψη στην Κύπρο πραγματοποιεί από το Σάββατο 18 Μαΐου 2024, ο Πρόεδρος του Τμήματος Εξωτερικών Εκκλησιαστικών Σχέσεων (ΤΕΕΣ) του Πατριαρχείου Μόσχας Μητροπολίτης Βολοκολάμσκ κ. Αντώνιος με την ευλογία του Μακαριωτάτου Πατριάρχη Μόσχας και Πασών των Ρωσιών κ.κ. Κυρίλλου

Στο ταξίδι τον Μητροπολίτη κ. Αντώνιο συνοδεύουν ο Αναπληρωτής Πρόεδρος του ΤΕΕΣ, πρωθιερέας Ίγκορ Γιακιμτσούκ και ο ιδιαίτερος του Προέδρου του ΤΕΕΣ π. Νικόλαος Βάσιν.

Στο αεροδρόμιο Λάρνακας την αντιπροσωπεία της Ορθοδόξου Εκκλησίας της Ρωσίας υποδέχθηκε ο προϊστάμενος του Ιερού Ναού Αγίου Νικολάου του Θαυματουργού στη Λεμεσό πρωθιερέας Παύλος Ποβαλιάγεφ.

Στη Λάρνακα ο Μητροπολίτης Αντώνιος και οι συνοδοί του προσκύνησαν τα Tίμια Λείψανα του Αγίου Λαζάρου του Τετραημέρου, Επισκόπου Κιτίου, που φυλάσσονται στον φερώνυμο ναό.

Στη συνέχεια οι προσκυνητές από τη Ορθόδοξη Εκκλησία της Ρωσίας μετέβησαν στην Ιερά Μονή Τιμίου Σταυρού Σταυροβουνίου, όπου φυλάσσεται τεμάχιο του Τιμίου Σταυρού το οποίο στα παλαιότερα χρόνια φαίνεται να αιωρείτο πάνω από την γη και μέχρι σήμερα ευωδιάζει.

Την ίδια ημέρα ο Μητροπολίτης Βολοκολάμσκ κ. Αντώνιος με τη συνοδεία του, παρέστη συμπροσευχόμενος στον Εσπερινό των Εγκαινίων του Ιερού Ναού Αγίου Νικολάου Λεμεσού, ο οποίος ανοικοδομήθηκε για τις ανάγκες της τοπικής Ρωσόφωνης κοινότητας.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων