20/07/2020 20/07/2020 Τη δική της εκκλησία αποκτά η ρωσική Ολυμπιακή ομάδα, καθώς είθισται στη Ρωσία οι μεγάλοι φορείς-οργανισμοί, ακόμα και τα Σώματα Ασφαλείας και Στρατού, να έχουν τον δικό τους ναό. Έτσι, λοιπόν, στην περιοχή Σεβέρνογιε (Βόρειο) Μπούτοβο, στα νοτιοδυτικά της Μόσχας, κατασκευάζεται ο μεγάλος πέτρινος ναός του Αγίου Δούκα Ντμίτρι Ντονσκόι, της ρωσικής Ολυμπιακής ομάδος. «Στον...
20 Ιουλίου, 2020 - 18:45
Τελευταία ενημέρωση: 20/07/2020 - 18:32

Έτοιμα τα σχέδια του ναού της ρωσικής Ολυμπιακής ομάδας

Διαδώστε:
Έτοιμα τα σχέδια του ναού της ρωσικής Ολυμπιακής ομάδας

Τη δική της εκκλησία αποκτά η ρωσική Ολυμπιακή ομάδα, καθώς είθισται στη Ρωσία οι μεγάλοι φορείς-οργανισμοί, ακόμα και τα Σώματα Ασφαλείας και Στρατού, να έχουν τον δικό τους ναό.

Έτσι, λοιπόν, στην περιοχή Σεβέρνογιε (Βόρειο) Μπούτοβο, στα νοτιοδυτικά της Μόσχας, κατασκευάζεται ο μεγάλος πέτρινος ναός του Αγίου Δούκα Ντμίτρι Ντονσκόι, της ρωσικής Ολυμπιακής ομάδος.
«Στον περιβάλλοντα χώρο θα υπάρχει ένα πάρκο, ενώ όλοι οι αθλητές της Ρωσίας θα αποκτήσουν το δικό τους ναό, όπως γίνεται και με άλλους φορείς του κράτους», δήλωσε στους δημοσιογράφους ο επόπτης του προγράμματος «Ναός 200», Βλαντίμιρ Ρέσιν.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η δόμηση θα διαρκέσει πέντε με επτά χρόνια, όμως στο χώρο υπάρχει ήδη ένα ξωκλήσι, ένα μεγάλο κτίριο για τις κατηχητικές συναντήσεις, τοποθετήθηκαν όργανα γυμναστικής για παιδιά και νέους, ενώ προβλέφθηκε χώρος και για φροντιστήρια κ.ά. Εφόσον κατασκευαστεί ο ναός, δίπλα θα δημιουργηθεί ένα προσκυνηματικό κέντρο με πισίνα, ιατρείο, αίθουσες για μπαλέτο και άλλες κοινωνικές υπηρεσίες. Το προγραμματιζόμενο εμβαδόν του έργου είναι 17 χιλ. τ.μ.

Όπως τόνισε ο Ρέσιν, η διάταξη του χώρου θα είναι ασυνήθιστη, επειδή ο ναός θα κατέχει μόνο το 1/10 της έκτασης, ενώ ο υπόλοιπος χώρος θα αποτελείται από αίθουσες και εγκαταστάσεις για διάφορες ενασχολήσεις, αφού το συγκρότημα αποσκοπεί στην πολύπλευρη ανάπτυξη του ανθρώπου.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων