07/09/2021 07/09/2021 Ο Μακαριώτατος Πατριάρχης Μόσχας κ.κ. Κύριλλος απηύθυνε συγχαρητήριο μήνυμα στον νέο Μητροπολίτη κ. Ιωαννίκιο, με αφορμή την ενθρόνισή του στην Ιερά Μητρόπολη Μαυροβουνίου και Παραθαλασσίας. ΔΙΑΒΑΣΤΕ: «Η Ρωσική Εκκλησία παρακολούθησε τα γεγονότα στο Μαυροβούνιο τις τελευταίες ημέρες με ιδιαίτερο ενθουσιασμό, προσευχόμενη παράλληλα για την επικράτηση του ειρηνικού πνεύματος και τη διάδοση της χριστιανικής αγάπης στον...
07 Σεπτεμβρίου, 2021 - 16:05
Τελευταία ενημέρωση: 07/09/2021 - 23:49

Ευχές Πατριάρχη Μόσχας στον νέο Μητροπολίτη Μαυροβουνίου

Διαδώστε:
Ευχές Πατριάρχη Μόσχας στον νέο Μητροπολίτη Μαυροβουνίου

Ο Μακαριώτατος Πατριάρχης Μόσχας κ.κ. Κύριλλος απηύθυνε συγχαρητήριο μήνυμα στον νέο Μητροπολίτη κ. Ιωαννίκιο, με αφορμή την ενθρόνισή του στην Ιερά Μητρόπολη Μαυροβουνίου και Παραθαλασσίας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ:

«Η Ρωσική Εκκλησία παρακολούθησε τα γεγονότα στο Μαυροβούνιο τις τελευταίες ημέρες με ιδιαίτερο ενθουσιασμό, προσευχόμενη παράλληλα για την επικράτηση του ειρηνικού πνεύματος και τη διάδοση της χριστιανικής αγάπης στον αδελφό Ορθόδοξο λαό.

Με αποφασιστικότητα και χωρίς φόβο, ο Πατριάρχης Σερβίας κ.κ. Πορφύριος, ο αγαπημένος μας εν Κυρίω Αδελφός, και τώρα και εσείς, δείξατε εμπράκτως την πίστη σας στο λόγο του Χριστού: «Ο καλός ποιμένας δίνει τη ζωή του για τα πρόβατα» -ἐγώ εἰμι ὁ ποιμὴν ὁ καλός. ὁ ποιμὴν ὁ καλὸς τὴν ψυχὴν αὐτοῦ τίθησιν ὑπὲρ τῶν προβάτων· (Κατά Ιωάννην 10:11).

Καθ ‘όλη τη μακραίωνη ιστορία της, η Ορθόδοξη Εκκλησία στο Μαυροβούνιο πέρασε σημαντικές δοκιμασίες. Στις πιο δύσκολες συνθήκες που δημιουργήθηκαν από πολέμους, θρησκευτικές συγκρούσεις και σκληρούς διωγμούς, διατήρησε τη σταθερότητα και την καθαρότητα της πίστης, πολλαπλασιάζοντας τη δύναμή του Σωτήρα Χριστού. Είμαι βέβαιος ότι θα είστε ένας άξιος διάδοχoς των αγίων προκατόχων.

Εύχομαι προσευχόμενος ο Πανάγαθος Θεός να σας χαρίζει πνευματική και σωματική δύναμη σε εσάς και όλο το ευσεβές ποίμνιό σας.

Ειρήνη και χαρά εν Ιησού Χριστώ»

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Συγχαρητήρια Βολοκολάμσκ στον Μαυροβουνίου Ιωαννίκιο

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων