Πατριαρχείο Μόσχας
29 Ιανουαρίου, 2021

Για τη Σερβική Εκκλησία το Σεμινάριο της Θεολογικής Αικατερινοντάρ

Διαδώστε:

Στη Θεολογική Σχολή του  Γιεκατερινοντάρ (ή Αικατερινοντάρ) έλαβε χώρα συνάντηση, αφιερωμένη στη θέση της Ορθοδοξίας και της Σερβικής Εκκλησίας στα Βαλκάνια.

Στις 23 Ιανουαρίου του 2021 ο Ιερομόναχος Ιγνάτιος από την Ιερά Μονή Υπαπαντής στη Μόσχα, ειδικός στην ιστορία της σερβικής Εκκλησίας, πραγματοποίησε διάλεξη με θέμα «Τα Προβλήματα της Ορθοδοξίας στα Βαλκάνια – Το παράδειγμα της Σερβικής Εκκλησίας». Τη διάλεξη παρακολούθησαν φοιτητές και καθηγητές της Θεολογικής Σχολής του Κουμπάν.

Κατά τη διάρκεια της διάλεξης και την επακόλουθη συζήτηση παρουσιάστηκαν ιστορικά ζητήματα  και η σύγχρονη θέση των Σέρβων και της Σερβικής Ορθόδοξης Εκκλησίας στην περιοχή των Βαλκανίων. Εξετάστηκαν, επίσης, οι διαδικασίες εθνο-ομολογιακών αλλαγών στην κανονική περιοχή της Σερβικής Ορθόδοξης Εκκλησίας και εντοπίστηκαν τα πιο επώδυνα θέματα της ύπαρξης της Εκκλησίας και οι λύσεις τους.

Η συνάντηση στο σύνολό της προκάλεσε μεγάλο ενδιαφέρον σε μαθητές και καθηγητές του σεμιναρίου. Ιδιαίτερη μνεία έγινε στον ρόλο της Σερβικής Εκκλησίας, ως σύνδεσμος ανάμεσα στον σλαβικό και τον ελληνικό κόσμο. Σύμφωνα με τον π. Ιγνάτιο, ακριβώς γι΄ αυτό πρέπει να δοθεί ιδιαίτερη προσοχή στην γνωριμία με την ιστορία και το σύγχρονο κράτος της Σερβίας.

Διαδώστε: