Πατριαρχείο Μόσχας
30 Σεπτεμβρίου, 2020

Η ανάπτυξη της Ορθοδοξίας στην Άπω Ανατολή

Διαδώστε:

Η “Ορθοδοξία στην Άπω Ανατολή” ήταν το θέμα Διεθνούς Επιστημονικού Συνεδρίου που πραγματοποιήθηκε στη Ρωσία στις 28-29 Σεπτεμβρίου 2020. Το συνέδριο διοργανώθηκε από τη Θεολογική Ακαδημία της Αγίας Πετρούπολης, τη Σχολή Ανατολικών Σπουδών του Κρατικού Πανεπιστημίου της Αγίας Πετρούπολης, τη Ρωσική Εθνική Βιβλιοθήκη με την υποστήριξη του Φιλανθρωπικού Ιδρύματος Palladium.

Οι εισηγητές αναφέρθηκαν στην ιστορία της Ορθόδοξης Εκκλησίας στις χώρες της Άπω Ανατολής, όπου ακόμα και σήμερα υφίστανται διώξεις, αλλά και στις προσπάθειες της ρωσικής ιεραποστολής στις περιοχές αυτές.
Σημειώθηκε επίσης,  η σημασία του έργου των Ρώσων ιεραπόστολων στην οικοδόμηση πολιτιστικών γεφυρών μεταξύ της Ρωσίας και των ασιατικών χωρών, ενώ έγινε ιδιαίτερη αναφορά στις σχέσης με την Κίνα.
Ο Ντμίτρι Πετρόβσκι, υπάλληλος του Τμήματος Εξωτερικών Εκκλησιαστικών Σχέσεων του Πατριαρχείου Μόσχας, μετέφερε στους συμμετέχοντες τους χαιρετισμούς του Προέδρου του ΤΕΕΣ, Μητροπολίτη Βολοκολάμσκ κ. Ιλαρίωνα και επεσήμανε τη σημασία αυτού του επιστημονικού φόρουμ

Διαδώστε: