15/07/2022 15/07/2022 Τον Αγιασμό στο Τμήμα Διαγνωστικών Χειρουργικών Μεθόδων και Θεραπείας ακτίνων Χ του Νοσοκομείου Επειγόντων Περιστατικών του Κουρσκ, τέλεσε ο Μητροπολίτης Κουρσκ και Ρίλσκ κ. Γερμανός. Η παρουσία του Επισκόπου έγινε στο πλαίσιο συμφωνίας συνεργασίας μεταξύ της Μητροπόλεως Κουρσκ της Ρωσικής Ορθόδοξης Εκκλησίας και της Επιτροπής Υγείας της τοπικής Περιφέρειας. Το συγκεκριμένο Τμήμα βρισκόταν σε αναστολή...
15 Ιουλίου, 2022 - 13:55
Τελευταία ενημέρωση: 15/07/2022 - 12:28

Η εικόνα της Παναγίας του Σμολένσκ στο Νοσοκομείο του Κουρσκ

Διαδώστε:
Η εικόνα της Παναγίας του Σμολένσκ στο Νοσοκομείο του Κουρσκ

Τον Αγιασμό στο Τμήμα Διαγνωστικών Χειρουργικών Μεθόδων και Θεραπείας ακτίνων Χ του Νοσοκομείου Επειγόντων Περιστατικών του Κουρσκ, τέλεσε ο Μητροπολίτης Κουρσκ και Ρίλσκ κ. Γερμανός.

Η παρουσία του Επισκόπου έγινε στο πλαίσιο συμφωνίας συνεργασίας μεταξύ της Μητροπόλεως Κουρσκ της Ρωσικής Ορθόδοξης Εκκλησίας και της Επιτροπής Υγείας της τοπικής Περιφέρειας.

Το συγκεκριμένο Τμήμα βρισκόταν σε αναστολή λειτουργίας από το 2020 προκειμένου να επισκευαστεί μεγάλο μέρος των μηχανημάτων. Ωστόσο, μετά την εμφάνιση της πανδημίας του κορωνοϊού τρία τμήματα του νοσοκομείου λειτούργησαν ως κλινικές covid. Πλέον τόσο το εν λόγω Τμήμα όσο και το προσωπικό επέστρεψαν στην κανονικότητα.

Τα στελέχη του νοσοκομείου ευχαρίστησαν για την παρουσία του τον Μητροπολίτη κ. Γερμανό ο οποίος από την πλευρά του προσέφερε ως δώρο στο νοσοκομείο την εικόνα της Θεοτόκου του Σμολένσκ.

Παράλληλα, λαμβάνοντας υπόψη το ανιδιοτελές έργο στον αγώνα κατά της μόλυνσης από τον κορωνοϊό, απένειμε τα μετάλλια της Ρωσικής Ορθόδοξης Εκκλησίας «Πατριαρχική Ευγνωμοσύνη» σε γιατρούς που βρέθηκα στην πρώτη γραμμή.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων