Πατριαρχείο Μόσχας
24 Νοεμβρίου, 2019

“Ανάμεσα στους γιατρούς υπήρξαν πολλοί άγιοι”

Διαδώστε:

Η επίσημη συνεδρίαση του Επιστημονικού Συμβουλίου, αφιερωμένου στα 75 χρόνια της ίδρυσης του Επιστημονικού Ερευνητικού Κέντρου Α. Βισσνέσκι αλλά και στα 140 χρόνια του ακαδημαϊκού Α. Βισσνέβσκι, έγινε προχθές στη Μόσχα.

Ο Επίσκοπος Ορέχοβο-Ζούγιεβο κ. Παντελέημων ανέφερε στο πλαίσιο των εργασιών του συμβουλίου: “Η Εκκλησία πάντα έβλεπε την ιατρική ως εκπλήρωση της διδαχής περί αγάπης στον διπλανό μας, γι’αυτό ανάμεσα στους ιατρούς ήταν τόσοι άγιοι, όπως π.χ. Άγιος Παντελέημων, άγιοι Κοσμάς και Δαμιανός, και ο Άγιος χειρούργος Λουκάς (Βόινο-Ιασενέτσκι) ή ο Ευγένιος Μπότκιν που πρόσφατα αγιοποιήθηκε».

Ο εν λόγω Επίσκοπος τόνισε ότι οι ιατροί πάντα έβλεπαν το έργο τους ως διακονία της αγάπης: «Ο Ευγένιος Μπότκιν είπε ότι δεν πρέπει ποτέ να τσιγκουνεύουμε στο να χαρίζουμε την αγάπη και την φροντίδα, πρέπει χωρίς περιορισμούς να τις χαρίζουμε στους ανθρώπου που τις έχουν ανάγκη”.

Ο Επίσκοπος καταλήγοντας τόνισε ότι οι ιατροί ήξεραν πως η ίαση δεν γίνεται μόνο με φάρμακα: «Πρέπει να ιάσουμε την ψυχή, να στηρίξουμε στον ασθενή την πίστη, την ελπίδα και την αγάπη, αυτούς τους δυνατούς συμμάχους του ιατρού στην μάχη για την ανθρώπινη ζωή. Μόνο η πίστη, η ελπίδα και η αγάπη ανοίγουν στον άνθρωπο την πρόσβαση στην πηγή ζωής, στον Θεό”.

Διαδώστε: