21/08/2024 21/08/2024 Πραγματοποιήθηκε χθες, Τρίτη 20 Αυγούστου, υπό την προεδρία του Μητροπολίτη Ταλλίν και πάσης Εσθονίας κ. Ευγενίου, η δεύτερη συνεδρίαση του Συμβουλίου της Εσθονικής Ορθόδοξης Εκκλησίας του Πατριαρχείου Μόσχας, με σκοπό την έγκριση τρόπων για την επίτευξη μεγαλύτερης διοικητικής ανεξαρτησίας της Εκκλησίας, λαμβάνοντας υπόψη τις συμφωνίες που επιτεύχθηκαν στις διαπραγματεύσεις με το κράτος. Το Συμβούλιο ενέκρινε...
21 Αυγούστου, 2024 - 11:52

Η Εσθονική Ορθόδοξη Εκκλησία τροποποιεί το Καταστατικό της για ανεξαρτησία από το Πατριαρχείο Μόσχας

Διαδώστε:
Η Εσθονική Ορθόδοξη Εκκλησία τροποποιεί το Καταστατικό της για ανεξαρτησία από το Πατριαρχείο Μόσχας

Πραγματοποιήθηκε χθες, Τρίτη 20 Αυγούστου, υπό την προεδρία του Μητροπολίτη Ταλλίν και πάσης Εσθονίας κ. Ευγενίου, η δεύτερη συνεδρίαση του Συμβουλίου της Εσθονικής Ορθόδοξης Εκκλησίας του Πατριαρχείου Μόσχας, με σκοπό την έγκριση τρόπων για την επίτευξη μεγαλύτερης διοικητικής ανεξαρτησίας της Εκκλησίας, λαμβάνοντας υπόψη τις συμφωνίες που επιτεύχθηκαν στις διαπραγματεύσεις με το κράτος.

Το Συμβούλιο ενέκρινε μια νέα έκδοση του καταστατικού της Εκκλησίας, η οποία καθιερώνει την ανεξαρτησία στις εκκλησιαστικές-διοικητικές, εκκλησιαστικές-οικονομικές, εκκλησιαστικές-εκπαιδευτικές και εκκλησιαστικές-πολιτικές υποθέσεις.

Η ονομασία της Εκκλησίας άλλαξε επίσης σε «Εσθονική Ορθόδοξη Εκκλησία», η οποία της χορηγήθηκε με έγγραφο του Πατριάρχη Αλέξιου Β΄.

Σύμφωνα με την επίσημη ενημέρωση, το Συμβούλιο ενέκρινε τις δραστηριότητες της Συνόδου στη διαδικασία διαπραγμάτευσης με το κράτος και εξέφρασε την πεποίθηση ότι οι Ορθόδοξοι στην Εσθονία θα μπορέσουν να βρουν τρόπους και μέσα για να ξεπεράσουν το σχίσμα στη βάση της κανονικότητας, του αμοιβαίου σεβασμού και της ισότητας.

Το Συμβούλιο αποφάσισε, επίσης, να συνεχίσει τις δραστηριότητές του για να συμμετάσχει πλήρως στην επίλυση της κρίσης, αναθέτοντας στη Σύνοδο της Εσθονικής Ορθόδοξης Εκκλησίας να καθορίσει την επόμενη σύνοδο του Συμβουλίου σε καθορισμένο χρόνο.

Επιπλέον, το Συμβούλιο σημείωσε τη σημασία και τη σπουδαιότητα της 33ης επετείου της αποκατάστασης της ανεξαρτησίας της Δημοκρατίας της Εσθονίας και εξέφρασε προσευχές για την ευημερία της Εσθονίας ως κυρίαρχου κράτους, τη διατήρηση του πολιτισμού, των παραδόσεων και της ελευθερίας της.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων