Πατριαρχείο Μόσχας
03 Μαρτίου, 2020

Η Ιερά Σύνοδος θα λάβει αποφάσεις για τον COVID-19

Διαδώστε:

Η Ιερά Σύνοδος της Ρωσικής Ορθόδοξης Εκκλησίας θα λάβει αποφάσεις σχετικά με την εξάπλωση του COVID-19 (κορωνοϊού), αν οι επίσημες αρχές απευθύνουν ανάλογη έκκληση, αλλά είναι πολύ νωρίς για να μιλήσουμε γι ‘αυτό, δήλωσε στο πρακτορείο RIA Novosti εκπρόσωπος της Ιεράς Συνόδου.
Η Ρωσική Εκκλησία κληθείσα να σχολιάσει επιμέρους θέσεις που λαμβάνουν Ιερείς, τόσο για τον ασπασμό των εικόνων, όσο και για τη Θεία Κοινωνία αναφέρει ότι η μόνη αρμόδια για να λάβει σχετικές αποφάσεις είναι η Ιερά Σύνοδος και προσθέτει: «Αν υπάρχει απειλή για μια πραγματική πανδημία και οι αρχές στραφούν προς εμάς, τότε νομίζω ότι η Ιερά Σύνοδος θα εξετάσει αυτό το ζήτημα και θα πάρει κάποιες αποφάσεις. Δεν νομίζω ότι κάποιος από τους επισκόπους ή οι ίδιοι οι ιερείς μπορούν να λάβουν μια τέτοια απόφαση, αυτή είναι μια απόφαση που θα λάβει η Ιεραρχία».
Ο εκπρόσωπος της Ιεράς Συνόδου υπενθύμισε επίσης ότι οι ενορίες της Ρωσικής Ορθόδοξης Εκκλησίας στην Ιταλία, όπου υπήρξε ξέσπασμα κορωνοϊού, ακολουθούν “αυστηρά τις εντολές των αρχών και εφαρμόζουν τις σχετικές οδηγίες».

Διαδώστε: