Πατριαρχείο Μόσχας
23 Δεκεμβρίου, 2020

“Η κατάσταση των Χριστιανών στην Αφρική”

Διαδώστε:

Διεθνές διαδικτυακό συνέδριο με θέμα “Η κατάσταση των Χριστιανών στην Αφρική” πραγματοποιήθηκε με πρωτοβουλία της Ρωσικής Ορθόδοξης Εκκλησίας και της Ρωσικής Ένωσης για την Υπεράσπιση της Θρησκευτικής Ελευθερίας (RARS).

Τις εργασίες άνοιξε ο επικεφαλής του Συνοδικού Τμήματος Εξωτερικών Εκκλησιαστικών Σχέσεων του Πατριαρχείου Μόσχας, Μητροπολίτης Βολοκολάμσκ κ. Ιλαρίων , ο οποίος αναφέρθηκε στις διώξεις που υφίστανται σήμερα οι Χριστιανοί στην Αφρική, ειδικά στη Νιγηρία, την Αιθιοπία και τη Σομαλία.
Υπογράμμισε μάλιστα, ότι η Ρωσική Ορθόδοξη Εκκλησία θεωρεί την υποστήριξη των αδελφών που υποφέρουν ως ιστορική αποστολή της.

«Ο Πατριάρχης Μόσχας και Πασών των Ρωσιών κ.κ. Κύριλλος της δίνει ιδιαίτερη προσοχή στην προστασία των διωκόμενων Χριστιανών» υπογράμμισε και κάλεσε όλες τις Εκκλησίες και τις χριστιανικές οργανώσεις να συστρατευτούν ώστε να βοηθήσουν.
Στην τοποθέτησή του ο πρόεδρος του RARS Σ.Α. Μέλνικοφ υποστήριξε την πρόταση του Μητροπολίτη Ιλαρίωνα και υπέβαλε την ιδέα της ανάπτυξης μιας «σύμβασης του ΟΗΕ για την προστασία των δικαιωμάτων των πιστών».

Διαδώστε: