Πατριαρχείο Μόσχας
27 Σεπτεμβρίου, 2019

“Η πίστη μας είναι το σύμβολο της ελευθερίας μας”

Διαδώστε:

Το Ορθόδοξο Ινστιτούτο Άγιος Αλέξιος στην πόλη Βόλγα επισκέφθηκε ο Πατριάρχης Μόσχας και Πασών των Ρωσιών, όπου ξεναγήθηκε στους χώρους και συνομίλησε με καθηγητές και σπουδαστές.
“Η εντύπωση που μου έκανε ήταν τόσο θετική ώστε δεν μπορώ να μπορώ να βρω τις σωστές λέξεις. Και όχι μόνο επειδή χτίστηκαν όμορφα κτίρια, αλλά επειδή η εργασία με παιδιά και νέους κτίζεται πολύ σωστά. Το ίδιο το γεγονός της ύπαρξης ενός τέτοιου εκπαιδευτικού κέντρου είναι πολύ σημαντικό από την άποψη της μετάδοσης πνευματικών αξιών” δήλωσε ο Πατριάρχης Μόσχας και αναφέρθηκε στις προκλήσεις για τους νέους αλλά και τους πιέσεις που ασκεί το περιβάλλον.
“Συμβαίνει συχνά, κάτω από την πίεση του περιβάλλοντος, η ανθρώπινη προσωπικότητα να καταστρέφεται, συχνά σε πολύ μικρή ηλικία. Καταστρέφεται όχι μόνο πνευματικά, αλλά και σωματικά – από το αλκοόλ, τα ναρκωτικά, από τον διαλυμένο τρόπο ζωής” υπογράμμισε.

“Ένα πραγματικά ελεύθερο πρόσωπο μπορεί να χτίσει τις σχέσεις του με τον κόσμο γύρω του, έτσι ώστε να μην τον καταστρέψουν επιβλαβείς επιρροές. Φροντίζει την ελευθερία του αν και στην εποχή μας είναι αρκετά δύσκολο” τόνισε, προσθέτοντας ότι η πίστη μας είναι το σύμβολο της ελευθερίας μας

Διαδώστε: