21/12/2020 21/12/2020 “Η Ρωσική Ορθόδοξη Εκκλησία δεν μπορεί να αρνηθεί να θάψει την τέφρα ενός νεκρού μετά την αποτέφρωση, αλλά η καύση νεκρών αποτελεί παραβίαση της ορθόδοξης παράδοσης”,  δήλωσε ο επικεφαλής του Τμήματος Εξωτερικών Εκκλησιαστικών Σχέσεων του Πατριαρχείου Μόσχας, Μητροπολίτης Βολοκολάμσκ κ. Ιλαρίων. Ο Μητροπολίτης Βολοκολάμσκ υπογράμμισε ότι στην Ορθόδοξη παράδοση υπάρχει «μια πολύ σεβαστή στάση απέναντι...
21 Δεκεμβρίου, 2020 - 10:20

Η Ρωσική Εκκλησία για την αποτέφρωση

Διαδώστε:
Η Ρωσική Εκκλησία για την αποτέφρωση

“Η Ρωσική Ορθόδοξη Εκκλησία δεν μπορεί να αρνηθεί να θάψει την τέφρα ενός νεκρού μετά την αποτέφρωση, αλλά η καύση νεκρών αποτελεί παραβίαση της ορθόδοξης παράδοσης”,  δήλωσε ο επικεφαλής του Τμήματος Εξωτερικών Εκκλησιαστικών Σχέσεων του Πατριαρχείου Μόσχας, Μητροπολίτης Βολοκολάμσκ κ. Ιλαρίων.
Ο Μητροπολίτης Βολοκολάμσκ υπογράμμισε ότι στην Ορθόδοξη παράδοση υπάρχει «μια πολύ σεβαστή στάση απέναντι στο ανθρώπινο σώμα, και αυτή η στάση επεκτείνεται και στο σώμα του αποθανόντος». Υπογράμμισε ωστόσο, ότι μπορεί να υπάρχουν κάποιες εξαιρέσεις στον κανόνα της ταφής,  για παράδειγμα, “σε χώρες όπου δεν υπάρχει αρκετός χώρος για ταφή ή όπου υπάρχουν νόμοι που απαιτούν υποχρεωτική αποτέφρωση.”

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων