06/06/2019 06/06/2019 Το πρώτο τμήμα στήριξης εφήβων της Ορθοδόξου Εκκλησίας άνοιξε στην Μόσχα στις 5 Ιουνίου. Περίπου 50 εθελοντές της Φιλανθρωπικής Οργάνωσης “Έλεος” του Πατριαρχείου Μόσχας εργάζονται καθημερινά στο κέντρο προκειμένου να βοηθήσουν εφήβους που αντιμετωπίζουν δύσκολες καταστάσεις. Στο νέο αυτό τμήμα μπορούν να απευθυνθούν έφηβοι ηλικίας 11-17 ετών που έχουν αυτοκτονικές τάσεις, οι εξάρσεις βίας, ή...
06 Ιουνίου, 2019 - 13:09
Τελευταία ενημέρωση: 06/06/2019 - 13:20

Η Ρωσική Εκκλησία στηρίζει τους εφήβους

Διαδώστε:
Η Ρωσική Εκκλησία στηρίζει τους εφήβους

Το πρώτο τμήμα στήριξης εφήβων της Ορθοδόξου Εκκλησίας άνοιξε στην Μόσχα στις 5 Ιουνίου. Περίπου 50 εθελοντές της Φιλανθρωπικής Οργάνωσης “Έλεος” του Πατριαρχείου Μόσχας εργάζονται καθημερινά στο κέντρο προκειμένου να βοηθήσουν εφήβους που αντιμετωπίζουν δύσκολες καταστάσεις.
Στο νέο αυτό τμήμα μπορούν να απευθυνθούν έφηβοι ηλικίας 11-17 ετών που έχουν αυτοκτονικές τάσεις, οι εξάρσεις βίας, ή αντιμετωπίζουν προβλήματα στην καθημερινότητά τους.

«Θυμάμαι όταν ήρθα στο κέντρο αυτό για πρώτη φορά και πήγα στα παιδιά. Ήθελαν αμέσως να μιλήσουν μαζί μου για τη ζωή τους. Η Εκκλησία έχει εμπειρία στην αντιμετώπιση ανθρώπων όλων των ηλικιών, αλλά αγαπά ιδιαίτερα τα παιδιά. Έχει κάτι να τους πει και πώς να τα βοηθήσει”, δήλωσε ο επίσκοπος Παντελεήμων, πρόεδρος του Συνοδικού Τμήματος Φιλανθρωπίας του Πατριαρχείου της Μόσχας.
Και πρόσθεσε ότι θα πρέπει να αντιμετωπίζουμε τα παιδιά με ηρεμία κι όχι ένταση: “Δυστυχώς, η σύγχρονη ζωή είναι πολύ ευερέθιστη. Τα παιδιά πρέπει να είναι ήρεμα, να ανακαλύπτουν την ομορφιά της τέχνης και να μιλάνε για πνευματικές αξίες. Ελπίζω ότι εδώ θα τους βοηθήσουν να αντιμετωπίσουν τις δυσκολίες και να γίνουν ευγενικοί και καλύτεροι άνθρωποι”

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων