07/02/2021 07/02/2021 Μια εικόνα του Αγίου Νικολάου που χρονολογείται στο τέλος 19ου με αρχές του 20ού αιώνα επέστρεψε πρόσφατα στην Ορθόδοξη Εκκλησία της Λευκορωσίας. Η εικόνα διατηρήθηκε καθ ‘όλη τη διάρκεια των σοβιετικών χρόνων από την οικογένεια ενός πρώην δασκάλου στην πόλη Orsha, στη βορειοανατολική Λευκορωσία. Μετά την διάλυση της Σοβιετικής Ένωσης, η εικόνα δόθηκε σε εμπόρους...
07 Φεβρουαρίου, 2021 - 10:15
Τελευταία ενημέρωση: 07/02/2021 - 11:59

Ιστορική εικόνα του Αγίου Νικολάου επέστρεψε στη Λευκορωσία

Διαδώστε:
Ιστορική εικόνα του Αγίου Νικολάου επέστρεψε στη Λευκορωσία

Μια εικόνα του Αγίου Νικολάου που χρονολογείται στο τέλος 19ου με αρχές του 20ού αιώνα επέστρεψε πρόσφατα στην Ορθόδοξη Εκκλησία της Λευκορωσίας.

Η εικόνα διατηρήθηκε καθ ‘όλη τη διάρκεια των σοβιετικών χρόνων από την οικογένεια ενός πρώην δασκάλου στην πόλη Orsha, στη βορειοανατολική Λευκορωσία. Μετά την διάλυση της Σοβιετικής Ένωσης, η εικόνα δόθηκε σε εμπόρους από μέλη της οικογένειας που έφευγαν από τη Λευκορωσία και στη συνέχεια πωλήθηκε σε έναν έμπορο από τη Ρωσία.

Δεκαετίες αργότερα, η εικόνα επέστρεψε στην Όρσα από τον διάσημο Λευκορώσο ιστορικό και συλλέκτη Βλαντιμίρ Λιχοντέντοφ, ο οποίος το 2006 διακρίθηκε με το Προεδρικό βραβείο «Για την πνευματική αναβίωση».

Παρά το γεγονός ότι έχει περάσει τόσο από τους παγκόσμιους πολέμους όσο και από τα χρόνια των διωγμών, η εικόνα διατηρείται σε καλή κατάσταση, ειδικά το πρόσωπο του Αγίου Νικολάου, σημείωσε ο κ. Λιχοντέντοφ.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων