Πατριαρχείο Μόσχας
07 Μαρτίου, 2023

Κυριακή της Ορθοδοξίας στο ναό του Σωτήρος Χριστού στη Μόσχα

Διαδώστε:

Ο Πατριάρχης Μόσχας και πασών των Ρωσιών κ.κ. Κύριλλος τέλεσε τη Θεία Λειτουργία στον ιερό καθεδρικό ναό του Σωτήρος Χριστού την Κυριακή της Ορθοδοξίας, 5 Μαρτίου.

Επίσης συλλειτούργησε πλειάδα ιεραρχών και κληρικών του Πατριαρχείου Μόσχας καθώς και εκπρόσωποι τών κατά τόπους Ορθοδόξων Εκκλησιών παρά τον Πατριάρχη Μόσχας και Πασών των Ρωσσιών: ο μητροπολίτης Φιλιππουπόλεως Νήφων (Πατριαρχείο Αντιοχείας), ο αρχιμανδρίτης Σεραφείμ Σεμιατόφσκι (Ορθόδοξη Εκκλησία Τσεχίας και Σλοβακίας), ο πρωθιερέας Δανιήλ Αντρεγιούκ (Ορθόδοξη Εκκλησία στην Αμερική).

Στην Ευχαριστιακή Σύναξη, που μεταδόθηκε απευθείας από τα τηλεοπτικά δίκτυα «Σογιούζ» και «Σπας» καθώς και από την επίσημη ιστοσελίδα της Ρωσικής Ορθοδόξου Εκκλησίας Patriarchia.ru, παρέστησαν πολιτειακοί και πολιτικοί άρχοντες.

Ο Προκαθήμενος της Ρωσικής Εκκλησίας κήρυξε τον θείο λόγο. Ακολούθησε απονομή υψηλών εκκλησιαστικών τιμητικών διακρίσεων σε προσωπικότητες με κοινωνική και εκκλησιαστική δράση.

Ολοκληρώνοντας ο Πατριάρχης κ.κ. Κύριλλος παρότρυνε τους πιστούς ως εξής: «Για άλλη μια φορά, σας συγχαίρω αγαπητοί μου για αυτή την εκπληκτική εορτή! Είθε να μας δώσει ο Θεός όλοι να αξιοποιήσουμε τις ημέρες της Αγίας Τεσσαρακοστής, προκειμένου να μετανοήσουμε ενώπιον του Κυρίου, να καθαρίσουμε τη συνείδηση μας, να ανανεώσουμε τις σκέψεις, να ενισχυθούμε στην πίστη και την αγαθοεργία, χωρίς την οποία η πίστη μας βεβαίως είναι νεκρά. Ο Θεός να διαφυλάσσει όλους σας, την πόλη μας τη Μόσχα, την Εκκλησία μας και τη ρωσική μας γη! Χρόνια σας πολλά για την εορτή!».

Πηγή: mospat.ru

Διαδώστε: