26/01/2020 26/01/2020 Ο Μητροπολίτης Βολοκολάμσκ κ. Ιλαρίων, επικεφαλής του Τμήματος Εξωτερικών Εκκλησιαστικών Σχέσεων του Πατριαρχείου Μόσχας, δήλωσε στο πρόγραμμα «Εκκλησία και κόσμος» ότι για την βελτίωση των δεικτών του δημογραφικού πρέπει να προωθούνται στις κινηματογραφικές ταινίες και στα σίριαλ οι πολύτεκνες οικογένειες και οι “υγιείς” οικογενειακές σχέσεις, ενώ το Υπουργείο Πολιτισμού πρέπει να ασχοληθεί με αυτό το...
26 Ιανουαρίου, 2020 - 15:36
Τελευταία ενημέρωση: 26/01/2020 - 14:55

Λύση στο δημογραφικό μέσω των κινηματογραφικών ταινιών

Διαδώστε:
Λύση στο δημογραφικό μέσω των κινηματογραφικών ταινιών

Ο Μητροπολίτης Βολοκολάμσκ κ. Ιλαρίων, επικεφαλής του Τμήματος Εξωτερικών Εκκλησιαστικών Σχέσεων του Πατριαρχείου Μόσχας, δήλωσε στο πρόγραμμα «Εκκλησία και κόσμος» ότι για την βελτίωση των δεικτών του δημογραφικού πρέπει να προωθούνται στις κινηματογραφικές ταινίες και στα σίριαλ οι πολύτεκνες οικογένειες και οι “υγιείς” οικογενειακές σχέσεις, ενώ το Υπουργείο Πολιτισμού πρέπει να ασχοληθεί με αυτό το ζήτημα.

“Αν θέλουμε να βελτιώσουμε τους δείκτες του δημογραφικού, δεν αρκούν μόνο τα επιδόματα. Πρέπει να “επεξεργαστούμε” την συνείδηση των ανθρώπων, για να εδραιωθεί το παράδειγμα της υγιούς οικογενειακής ζωής και στα ΜΜΕ: μέσω των ταινιών και των σίριαλ”, είπε χαρακτηριστικά ο Μητροπολίτης κ. Ιλαρίων.

Ο εν λόγω Ιεράρχης έφερε ως παράδειγμα τα σίριαλ, που προβάλλονται το απόγευμα και το βράδυ στα ρωσικά τηλεοπτικά κανάλια, όπου η βασική πλοκή αφορά την συζυγική απιστία: “Και πού είναι το θέμα μιας πολύτεκνης, υγιούς οικογένειας, της συζυγικής αφοσίωσης; Δεν υπάρχει πουθενά”, αναρωτήθηκε ο εκπρόσωπος της Ρωσικής Εκκλησίας.

Τέλος, κατά τη γνώμη του όλα τα Υπουργεία του κοινωνικού τομέα πρέπει να ασχοληθούν με το δημογραφικό ζήτημα, για το οποίο μίλησε στο Διάγγελμά του και ο Πρόεδρος της Ρωσίας.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων