Πατριαρχείο Μόσχας
22 Νοεμβρίου, 2019

Μητρ. Βολοκολάμσκ: “Είμαστε ανοιχτοί σε κάθε διάλογο”

Διαδώστε:

“Σε συνθήκες της συνεχιζόμενης κρίσης στις διορθόδοξες σχέσεις που όλο και εμβαθύνεται, αυτή η πρόταση φαίνεται πολύ επίκαιρη και την στηρίζουμε πλήρως” τόνισε σε δηλώσεις του ο Πρόεδρος του Τμήματος Εξωτερικών Εκκλησιαστικών Σχέσεων του Πατριαρχείου Μόσχας, Μητροπολίτης Βολοκολάμσκ κ. Ιλαρίων, σε ότι αφορά την επίκαιρη πρόταση του Πατριάρχου Ιεροσολύμων, κ. Θεοφίλου, για πιθανή σύγκληση των Προκαθημένων επί του Ουκρανικού ζητήματος, αλλά και εν γένει επί της Πανορθοδόξου Ενότητος.

Ο κ. Ιλαρίων υπενθύμισε τους ισχυρούς δεσμούς που συνδέουν τη Ρωσική Εκκλησία με το Πατριαρχείο Ιεροσολύμων. “Ανέκαθεν το προσκύνημα στους Αγίους Τόπους ήταν όνειρο και όραμα για τους ευλαβείς προγόνους μας και διανύοντας πολύ μεγάλες αποστάσεις και κινδυνεύοντας οι άνθρωποι πήγαιναν εκεί για προσκύνημα”, σημείωσε ο Μητροπολίτης.

Τόνισε επίσης πως η Εκκλησία της Ρωσίας είναι ανοιχτή σε κάθε διάλογο “είμαστε έτοιμοι σε κάθε μορφής διάλογο και θα κάνουμε τα πάντα για να προστατέψουμε την ενότητα της Ορθοδοξίας” δήλωσε χαρακτηριστικά.

Διαδώστε: