03/11/2023 03/11/2023 Να δοθεί μεγαλύτερη προσοχή στην κατάρτιση των μαθητών στην ανθρωπιστική εκπαίδευση προέτρεψε ο Πατριάρχης Μόσχας και πασών των Ρωσιών κ.κ. Κύριλλος κατά συνεδρίαση του Πατριαρχικού Συμβουλίου Πολιτισμού, στο οποίο προήδρευσε, με θέμα «Ο Ρόλος του Α.Σ. Πούσκιν στη διαμόρφωση της ρωσικής εθνικής ταυτότητας». “Ελπίζω ότι η διδασκαλία της ρωσικής λογοτεχνίας θα μεταφερθεί τώρα σε ένα...
03 Νοεμβρίου, 2023 - 11:40
Τελευταία ενημέρωση: 03/11/2023 - 11:47

Μόσχας Κύριλλος: Απαραίτητο να δοθεί μεγαλύτερη προσοχή στην ανθρωπιστική εκπαίδευση

Διαδώστε:
Μόσχας Κύριλλος: Απαραίτητο να δοθεί μεγαλύτερη προσοχή στην ανθρωπιστική εκπαίδευση

Να δοθεί μεγαλύτερη προσοχή στην κατάρτιση των μαθητών στην ανθρωπιστική εκπαίδευση προέτρεψε ο Πατριάρχης Μόσχας και πασών των Ρωσιών κ.κ. Κύριλλος κατά συνεδρίαση του Πατριαρχικού Συμβουλίου Πολιτισμού, στο οποίο προήδρευσε, με θέμα «Ο Ρόλος του Α.Σ. Πούσκιν στη διαμόρφωση της ρωσικής εθνικής ταυτότητας».

“Ελπίζω ότι η διδασκαλία της ρωσικής λογοτεχνίας θα μεταφερθεί τώρα σε ένα εντελώς νέο επίπεδο, το οποίο είναι τόσο απαραίτητο για έναν σύγχρονο νέο”, είπε ο Προκαθήμενος της Ρωσικής Εκκλησίας.

“Όσο πιο τεχνοκρατικός γίνεται ο κόσμος, όσο περισσότερη προσοχή δίνεται στις τεχνολογικές επιστήμες, τόσο περισσότερο ενδιαφέρον δείχνουν οι νέοι για την προοπτική να εργαστούν σε εκείνους τους τομείς που παρέχουν υψηλό εισόδημα, αλλά δεν σχετίζονται με την ανάπτυξη του πλούτου του εθνικού πολιτισμού . Όμως, μια τέτοια νεολαία -χωρίς εθνική ταυτότητα ή κατανόηση του νοήματος του εθνικού πολιτισμού- μπορεί να είναι εύκολη λεία για κάθε αντίπαλο”, σημείωσε ο Πατριάρχης κ.κ. Κύριλλος, όπως αναφέρει το patriarchia.ru

“Θέλω για άλλη μια φορά να τονίσω ότι όσο περισσότερη έμφαση δίνεται στην επιστημονική και τεχνική εκπαίδευση, που αναμφίβολα είναι απαραίτητος παράγοντας για την ανάπτυξη της κοινωνίας μας, τόσο μεγαλύτερη προσοχή πρέπει να δοθεί στην ανθρωπιστική εκπαίδευση”, κατέληξε ο Αγιώτατος.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων