03/08/2023 03/08/2023 Ως άνθρωπο με ζήλο για την Ορθόδοξη πίστη και ειλικρινή αγάπη για το ποίμνιο το οποίο τον σέβεται ως πνευματικό του πατέρα αναφέρεται, μεταξύ άλλων, ο Πατριάρχης Μόσχας και πασών των Ρωσιών κ.κ. Κύριλλος στην ευχετήρια επιστολή του προς τον Πατριάρχη Γεωργίας κ.κ. Ηλία, με αφορμή τα ονομαστήριά του τα οποία τίμησε χθες κλήρος και λαός...
03 Αυγούστου, 2023 - 10:14
Τελευταία ενημέρωση: 03/08/2023 - 14:48

Μόσχας Κύριλλος για Γεωργίας Ηλία: Άνθρωπος με ζήλο για την Ορθόδοξη πίστη

Διαδώστε:
Μόσχας Κύριλλος για Γεωργίας Ηλία: Άνθρωπος με ζήλο για την Ορθόδοξη πίστη

Ως άνθρωπο με ζήλο για την Ορθόδοξη πίστη και ειλικρινή αγάπη για το ποίμνιο το οποίο τον σέβεται ως πνευματικό του πατέρα αναφέρεται, μεταξύ άλλων, ο Πατριάρχης Μόσχας και πασών των Ρωσιών κ.κ. Κύριλλος στην ευχετήρια επιστολή του προς τον Πατριάρχη Γεωργίας κ.κ. Ηλία, με αφορμή τα ονομαστήριά του τα οποία τίμησε χθες κλήρος και λαός στην Τιφλίδα. 

“Σας συγχαίρω θερμά για την ονομαστική σας εορτή. Ο άγιος προφήτης του Θεού Ηλίας, ο εσπερινός λύχνος των Εκκλησιών (στιχηρά προς τον άγιο), τιμάται από τα αρχαία χρόνια από τους χριστιανούς, οι οποίοι ανά πάσα στιγμή στη ζωή τους δίνουν παράδειγμα ακλόνητης πίστης στον Κύριο”, αναφέρει ο Πατριάρχη Μόσχας.

“Μιμούμενος τις αρετές του ουράνιου προστάτη σου και ενισχυμένος από την άγρυπνη προσευχητική του μεσολάβηση, για πολλά χρόνια υπηρέτησες ως προκαθήμενος στην Ιβηρική και επιδεικνύεις πάντα Αρχιερατική σοφία, ζήλο για την Ορθόδοξη πίστη και ειλικρινή αγάπη για το ποίμνιο, το οποίο, βλέποντας το παράδειγμα του ποιμένα (1 Πέτ. 5: 3 ), σε σέβεται ως πνευματικό πατέρα”, συνεχίζει.

“Με τη μεσιτεία του αγίου προφήτη Ηλία, ο Παντοδύναμος να σας χαρίζει σωματική υγεία και ψυχική ηρεμία, ευημερία και τη γενναιόδωρη βοήθειά Του σε περαιτέρω Πατριαρχικά έργα”, καταλήγει.

Ευχές προς τον Προκαθήμενο της εν Γεωργία Ορθοδόξου Εκκλησίας έστειλε και ο Πρόεδρος του Τμήματος Εξωτερικών Εκκλησιαστικών Σχέσεων του Πατριαρχείου Μόσχας, Μητροπολίτης Βολοκολάμσκ κ. Αντώνιος.

Φωτογραφία αρχείου 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων