Πατριαρχείο Μόσχας
01 Οκτωβρίου, 2024

Μόσχας Κύριλλος προς Ρουμανίας Δανιήλ: Έχετε κάνει πολλά για να αναβιώσετε την εκκλησιαστική ζωή

Διαδώστε:

Τα θερμά του συγχαρητήρια προς τον Πατριάρχη Ρουμανίας κ.κ. Δανιήλ εξέφρασε ο Πατριάρχης Μόσχας και πασών των Ρωσιών κ.κ. Κύριλλος με αφορμή τη συμπλήρωση 17 ετών από την ενθρόνιση του Προκαθημένου της εν Ρουμανία Ορθοδόξου Εκκλησίας. 

“Παρακαλώ δεχθείτε τα θερμά μου συγχαρητήρια για την επέτειο της Πατριαρχικής σας ενθρόνισης. Κατά τη διάρκεια αυτών των χρόνων με ζήλο και κόπους ως Προκαθήμενος, έχετε κάνει πολλά για να αναβιώσετε την εκκλησιαστική ζωή και να ενισχύσετε το ποίμνιο που σας εμπιστεύτηκε η Εκκλησία. Υπό το Πατριαρχικό ωμοφόριο του Προκαθημένου, η Ρουμανική Ορθόδοξη Εκκλησία διακηρύσσει στον σύγχρονο άνθρωπο την αγάπη του Χριστού που υπερβαίνει την κατανόηση (Εφεσ. 3:19) και μαρτυρεί τα ακλόνητα ιδανικά του Ευαγγελίου”, αναφέρει ο Πατριάρχης Μόσχας.

“Αυτήν την πανηγυρική ημέρα για εσάς, σας εύχομαι ειρήνη, εν Κυρίω χαρά και να είναι γενναιόδωρη η βοήθειά Του στην αρχιερατική σας διακονία”, καταλήγει το ευχετήριο μήνυμα του Ρώσου Προκαθημένου προς τον Πατριάρχη κ.κ. Δανιήλ ο οποίος εχθές, 30 Σεπτεμβρίου, συμπλήρωσε 17 χρόνια από την ενθρόνισή του.

 

Διαδώστε: