14/02/2022 14/02/2022 Η ιστορία του τελώνη και του Φαρισαίου μας διδάσκει ότι καμία από τις αρετές που συνδέονται με τη θρησκευτική ζωή δεν πρέπει να γίνεται αντιληπτή από εμάς ως κάτι που μας σώζει αυτόματα τόνισε στο κήρυγμά του από το παρεκκλήσιο του Αγίου Αλεξάνδρου Νιέφσκι ο Πατριάρχης Μόσχας και πασών των Ρωσιών κ.κ. Κύριλλος. Όπως σημείωσε...
14 Φεβρουαρίου, 2022 - 11:17
Τελευταία ενημέρωση: 14/02/2022 - 11:21

Μόσχας Κύριλλος: Σωζόμαστε μόνο με αληθινή μετάνοια

Διαδώστε:
Μόσχας Κύριλλος: Σωζόμαστε μόνο με αληθινή μετάνοια

Η ιστορία του τελώνη και του Φαρισαίου μας διδάσκει ότι καμία από τις αρετές που συνδέονται με τη θρησκευτική ζωή δεν πρέπει να γίνεται αντιληπτή από εμάς ως κάτι που μας σώζει αυτόματα τόνισε στο κήρυγμά του από το παρεκκλήσιο του Αγίου Αλεξάνδρου Νιέφσκι ο Πατριάρχης Μόσχας και πασών των Ρωσιών κ.κ. Κύριλλος.

Όπως σημείωσε ο Μακαριώτατος “πηγαίνουμε στο ναό, νηστεύουμε, προσπαθούμε να εκπληρώσουμε τις εντολές . Αν όμως το σκεφτόμαστε, σημαίνει στασιμότητα στην πνευματική ζωή. Και η μετάνοια είναι η δύναμη που αποτρέπει τη στασιμότητα. Μέσω της μετάνοιας, προκαλούμε συνεχώς τον εαυτό μας”.

“Πρέπει να θυμόμαστε ότι σωζόμαστε μέσω της συνειδητοποίησης των αμαρτιών μας και μέσω της ειλικρινούς εγκάρδιας μετάνοιας ενώπιον του Θεού”, πρόσθεσε και ευχήθηκε όπως οι προπαρασκευαστικές αυτές εβδομάδες να μας προετοιμάσουν για να βιώσουμε πραγματικά το νόημα της Αγίας και Μεγάλης Τεσσαρακοστής.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων