Πατριαρχείο Μόσχας
10 Ιανουαρίου, 2023

Νέο βιβλίο του Πατριάρχη Μόσχας Κυρίλλου: «Ευτυχία στο μέγεθος μιας ζωής»

Διαδώστε:

Το νέο βιβλίο του Πατριάρχη Μόσχας και Πασών των Ρωσιών κ.κ. Κυρίλλου «Ευτυχία στο μέγεθος μιας ζωής: για την οικογένεια και τις οικογενειακές αξίες» εξέδωσε ο Εκδοτικός Οίκος του Πατριαρχείου Μόσχας.

«Πρέπει να είμαστε δυνατοί, ικανοί να αντιστεκόμαστε στο κακό, είτε είναι εσωτερικό είτε εξωτερικό κακό, και τέτοια δύναμη έρχεται πάντα σε εμάς όταν ζούμε εν Θεώ και υποτασσόμαστε στο Θείο Του», αναφέρει χαρακτηριστικά ο Προκαθήμενος της Ρωσικής Εκκλησίας.

Μάλιστα όπως αναφέρει και Πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντιμίρ Πούτιν: «οι οικογενειακές αξίες είναι η πιο σημαντική ηθική υποστήριξη και το κλειδί για την επιτυχημένη ανάπτυξη, τόσο στο παρόν όσο και στο μέλλον. Σήμερα, οι βασικές έννοιες διαστρεβλώνονται και ως εκ τούτου το ζήτημα της ανάγκης διατήρησης και προστασίας των παραδοσιακών οικογενειακών και ηθικών αξιών είναι επίκαιρο. Προσπαθούν να αντικαταστήσουν την αληθινή έννοια του γάμου, την ένωση ενός άνδρα και μιας γυναίκας, με μια άμορφη ποικιλία μορφών υποτιθέμενης «οικογενειακής» ζωής. Εν τω μεταξύ, «αν καταστρέψεις την οικογένεια… τότε η ίδια η αγάπη θα εξαφανιστεί».

Πατριαρχικό μήνυμα προς τον αναγνώστη:

«Καλώ όλους εμάς, στην Πατρίδα μας, σε όλο τον λαό μας, την ευλογία του Θεού, που πρέπει να ενισχύσει τη δύναμή μας, να μας δώσει τη δυνατότητα να διαφυλάξουμε τον θησαυρό που έχουμε: την Πατρίδα μας, τον πολιτισμό μας, την πίστη μας, τη δύναμη του πνεύματός μας.
Αλλά, το πιο σημαντικό, στο πλαίσιο μιας πραγματικά παγκόσμιας σύγκλισης, πρέπει να διατηρήσουμε την ικανότητα να υπερασπιστούμε την πρωτοτυπία μας. Τη δική μας, αν θέλετε, πρωτοτυπία, που διαμορφώθηκε από πολλές γενιές ανθρώπων που υπηρέτησαν έντιμα, με θάρρος και θυσία τη Ρωσία».
Διαδώστε: